Veiligheid voor fietsers heeft hoge prioriteit!

Geef uw mening over de fietsstraat/pad door Breugel

Veiligheid voor fietsers heeft wat betreft het CDA een hele hoge prioriteit. Zeker als het gaat om kwetsbare groepen zoals schoolgaande kinderen/jongeren en ouderen. Afgelopen weken zijn er verschillende dossiers om de verkeersveiligheid te verbeteren in de commissie Grondgebiedzaken besproken en in een afrondende fase terecht gekomen:

1. Een lang gekoesterde wens om een goed verlicht fietspad langs de Eindhovense weg te realiseren, vooral in het belang van de veiligheid van middelbare scholieren.
2. De realisatie van de slowlane over Ekkersrijt. De Slowlane is een nieuwe infrastructuur voor de fiets die de economische toplocaties in de Brainport Avenue op een snelle en milieuvriendelijke manier met elkaar gaat verbinden.
3. Het verlichten van het fietspad langs de Rooijseweg en Planetenlaan, waar wij voorgesteld hebben ook het net verbeterde fietspad langs de verlengde Gentiaanlaan mee te nemen.
4. Het in versneld tempo verhogen van het onderhoudsniveaus van trottoirs en fietspaden.
5. De realisatie van een fietsstraat/fietspad in het centrum van Breugel. Dit laatste is gezien de scholen, speeltuinen en sportvoorzieningen die hier liggen uitermate belangrijk om snel aan te pakken.

Een definitieve keuze voor een fietsstraat of losliggend fietspad is nog niet genomen daarom horen we graag uw ideeën en overwegingen hierover? Neem dan contact op met: CDA.Son.en.Breugel@outlook.com

Camille Limpens
Fractie CDA Son en Breugel