Het team van Buurtzorg dat 10 jaar geleden is begonnen
Het team van Buurtzorg dat 10 jaar geleden is begonnen Foto: Ingezonden

Buurtzorg viert 10-jarig bestaan

Buurtzorg viert op 23 maart haar 10-jarig bestaan in Son en Breugel. Op 23 maart 2009 is een team van acht verpleegkundigen van start gegaan nadat ze ruim overleg hadden gehad met de directeur van Buurtzorg Nederland, Jos de Blok.

Buurtzorg werkt met kleine zelfsturende teams, wat betekent dat ze geen managers boven zich hebben. De teams regelen dus zelf alle taken en voorkomende verpleegkundige en verzorgende taken. Vanwege de grote hoeveelheid zorgaanvragen is er 5 jaar geleden een tweede team gestart. Een team wat zich met name richtte op de psychogeriatrie (dementie). Inmiddels is besloten dat beide teams zich richtten op alle handelingen en aandachtsgebieden.

In die tien jaar hebben vele inwoners kennisgemaakt met Buurtzorg, omdat ze zelf, hun partner of naaste zorg nodig hadden. Het blijft altijd bijzonder om de ander te mogen ontmoeten en te ondersteunen om zodoende ook deze persoon zoveel mogelijk weer zelfredzaam te kunnen laten zijn.

Momenteel is er bij alle zorg verlenende zorginstellingen in Son en Breugel een groot personeelstekort, waardoor ook Buurtzorg niet alle zorgvragen kan honoreren, helaas. "We hopen dat we op korte termijn weer nieuwe collega's kunnen ontvangen en dat we meer hulpvragers de juiste zorg kunnen geven vanuit de gedachte; eerst buurten, dan zorgen", aldus de buurtzorg.