Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Kom meer in balans met Ireen Thunnissen

Ireen Thunnissen is weer terug in Son en Breugel. Na haar jonge jaren in het Sonse en een studie in Nijmegen, heeft ze 9 jaar in Breugel gewoond, waar ze actief was in de Helianth in de Boerderij. In december 2018 zijn Ireen en haar man naar Son verhuisd, naar de Frans Halsstraat, een mooie groene straat in de groene wijk 't Harde Ven. Ireen verlangde terug naar de kleinschaligheid en het gezellige dorpse karakter van Son.

Redacteur: Luc van de Wiel
Fotograaf: Wil Feijen


Kleinschalig
Het gezellige en de kleinschaligheid van Son zijn ook terug te vinden in haar behandelkamer, waar menigeen zich direct thuis zal voelen. Het is een behandelkamer waar volwassenen en kinderen terecht kunnen, die meer in balans willen komen. Mensen met leerproblematiek of hooggevoeligheid, die hulp kunnen gebruiken om daarmee om te leren gaan. Ireen is daarvoor bij uitstek geschikt.

Herkenning en erkenning
In Nijmegen heeft Ireen orthopedagogiek gestudeerd, met als afstudeerrichting leerproblemen. Haar belangstelling is echter breder, daarom heeft ze zich ook verdiept in andere geneeswijzen. Wat centraal staat in haar benadering, is dat de cliënt meer in balans komt, dichter bij zichzelf komt en daardoor beter uit de verf komt. "Het is de bedoeling dat mijn cliënten blij worden met zichzelf, meer tot rust komen en meer zelfvertrouwen krijgen", geeft Ireen aan. Herkenning en erkenning zijn daarbij heel belangrijk, voor hooggevoeligen, maar ook voor mensen met emotionele problematiek, faalangst en concentratieproblemen.

Met hart en ziel
Om deze verschillende problematieken te behandelen, gebruikt Ireen een breed scala aan middelen en technieken, specifiek gericht op de persoon in kwestie. "Ik werk met hart en ziel", zegt Ireen. "Het is mooi om te zien hoe de energie weer gaat stromen en hoe mensen weer in hun kracht komen, in verbinding met hun essentie."

Puur en onbevangen
De eerste liefde van Ireen (op professioneel gebied) is leerproblematiek, bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie (rekenproblemen). Ze geeft remedial teaching, waarbij middelen worden aangereikt die kinderen helpen met hun probleem om te gaan, zoals een rekenrek, staafjes en blokjes, om meer inzicht te krijgen in het rekenen. "Het leuke is, dat kinderen zo open zijn, zo puur en onbevangen", vindt Ireen. Het is ook mooi om te zien dat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen, dat ze blij worden van de behandeling en graag naar de behandeling komen, aldus Ireen.

Sensi therapie en healingen
Sensi-therapie is een andere methode die Ireen graag gebruikt en die speciaal ontwikkeld is voor hooggevoelige mensen. Daarbij wordt gekeken wat de persoon in kwestie nodig heeft. "Het meest gebruik ik hierbij de drukpuntmassage", zegt Ireen. Energie stroomt door het lichaam via zogenoemde meridianen. Elke meridiaan hoort bij een orgaan en heeft zijn eigen thema; zo is het thema van de nieren 'angst' en dat van de milt 'negatief zelfbeeld'. Als er ergens een blokkade is, kan de energie niet goed doorstromen. De drukpuntmassage kan de blokkades verhelpen. Ireen geeft ook vaak healingen om haar cliënten meer in balans te brengen.

Luisterkind
Verder werkt Ireen met 'Luisterkind'. Daarbij kijkt ze naar een foto van een volwassene of kind, stemt daarop af waarbij bepaalde informatie vrijkomt. Zo kan ze vragen die gesteld zijn door de volwassene, of de ouders van het kind, beantwoorden. Het klinkt wonderlijk, maar: er is meer tussen hemel en aarde. Als je ervoor open staat, kun je je (aangenaam) laten verrassen.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, neem dan vooral een kijkje op www.ireenthunnissen.nl. Ireen is aangesloten bij een beroepsvereniging, waardoor behandelingen gedeeltelijk vergoed worden via de aanvullende verzekering. U kunt haar bereiken op tel. 06-41937697 of via e-mail: ireen.th@planet.nl.