Belangrijke winst waterpolodames Argo

De dames van Argo hebben afgelopen weekend belangrijke punten gepakt van een rechtstreekse kandidaat voor degradatie. Dit jaar degraderen twee ploegen en met nog drie wedstrijden te gaan zijn nog steeds vijf ploegen niet verzekerd van een plek in deze competitie voor het volgende seizoen.

Een spannende ontknoping van de competitie, waarbij Argo vanuit de kelder van de competitie is opgeklommen naar een mooie zevende plaats. Dit in tegenstelling tot Nayade, die juist vanaf deze zevende plaats de laatste zes duels heeft verloren. Op papier dus een interessant duel, maar gezien de laatste weken was Nayade wel de underdog en dat werd ook duidelijk in de wedstrijd.

Argo speelde met twee jeugdspelers erbij een van de betere wedstrijden van het seizoen. Halverwege stond het maar liefst 6-0, zonder al te veel inspanning. Nayade had nog een kleine opleving, maar met een eindstand van 8-4 werd het krachtsverschil duidelijk gemaakt. Met twee doelpunten van Femke van Hamond en wederom een goed optreden van Sterre van den Oever kan geconcludeerd worden dat de volgende generatie er klaar voor is om het stokje over te nemen van een aantal veteranen.

Argo moet nog minimaal drie punten halen om ook volgende seizoen eerste klasse district te mogen spelen. Met nog drie wedstrijden te gaan mag dit geen probleem zijn. Overige doelpunten van Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers (2x), Tamara Vervoort (2x), Paula Smith en Linda Hanegraaf.

Overige uitslagen
B jongens - PSV 6-23
C gemengd - DBD 1-18
D gemengd – Aegir 2-15
Dames 1 - Nayade 8-4
Dames 2 - SWNZ (SG) 18-0
Heren 1 - Nayade 9-6
BZ&PC - Heren 2 11-5

Programma waterpolo
Zaterdag:
DBD - D gemengd 15:00 uur
PSV - Dames 1 15:45 uur
B jongens - HZPC/SPIO 18:00 uur
Zeester-Meerval - C gemengd 18:30 uur
Heren 2 – Heren 1 18:45 uur

Zondag
TRB-RES - Dames 2 17:15 uur

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben 20 zwemmers van Argo in het zwembad De Wedert in Valkenswaard deelgenomen aan de vierde Competitie wedstrijd. Hierbij hebben zij drie keer een 1e plaats, twee keer een 2e plaats en vier keer een 3e plaats behaald. Er zijn 28 persoonlijke records gezwommen.

Zondag 31 maart nemen de zwemmers deel aan de 6e Solo wedstrijd die wordt gehouden in zwembad De Wiemel in Deurne, aanvang 14.00 uur.