Afbeelding
Foto: Ingezonden

Iris en Vera Prijs geven bank aan de Boerderij

Iris en Vera, de dochters van Jo en Mia Prijs, wilden graag iet moois en passend geven ter verfraaiing van de Boerderij Breugel. Hun ouders hebben aan de wieg gestaan van wat nu is uitgegroeid tot een levendige culturele instelling waar muziek gemaakt wordt, yoga beoefend wordt, gedanst wordt, viool gespeeld wordt, geschilderd wordt en meerdere koren een fantastische locatie hebben om te repeteren en na afloop te genieten van elkaars gezelschap en een drankje.

Jo en Mia waren in het verleden erg betrokken bij de organisatie van de Pieter Beugelspelen en de kindervakantieweek. Tevens was Mia een begenadigd amateur dichteres en richtte eind jaren zeventig van de vorige eeuw een dichtclubje op.

Bij de kleine onthullingsceremonie van het bankje met gedenkplaatje, declameerde Thea Gartz enkele van Mia's gedichten. Dat gaf, samen met twee muzikanten Ton en Jouke van Halteren die respectievelijk een doedelzak en een draailier bespeelden, een bijzonder cachet aan deze kleine plechtigheid.

Mia kwam tot op hoge leeftijd nog graag luisteren naar Plein Public, tot zij uit Breugel verhuisde. Omdat hun ouders zoveel dierbare herinneringen koesterden aan de Boerderij wilden Iris en Vera iets bijzonders schenken aan de Boerderij en dat is deze stijlvolle van een gedenkplaatje voorziene bank geworden die qua robuustheid en duurzaamheid helemaal bij de Boerderij past. De bank is gemaakt van hout van de douglasspar en geleverd door Staatsbosbeheer aan een firma gespecialiseerd in park-en straatdesign.