Oprichting zanggroep voor mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie of NAH

Best - Muziek stimuleert het geheugen en daardoor komen vergeten herinneringen naar boven. Wie heeft er geen mooie herinneringen bij de songs van ABBA, Elvis, The Beatles en The Everly Brothers? De eerste verliefdheid en de wekelijkse dansavonden bij het Blauw Boerke, de Instuif in Best of bij `t Zand in Oirschot?

Of op de bromfiets, met vriendin achterop, naar Son, Liempde of Eindhoven. Een glimlach wordt vaak spontaan tevoorschijn getoverd bij het luisteren naar liedjes uit de zestig en zeventiger jaren. Maar wat te denken bij de vaderlandse toppers van weleer zoals Wim Zonneveld, Toon Hermans of…

Daarom wil Archipel een zanggroep opstarten voor mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie of NAH (Niet aangeboren Hersenletsel). Een dirigente en een pianiste hebben zich al beschikbaar gesteld. Maar, er worden nog enthousiaste koorleden gezocht. Ze zoeken minimaal 15 tot 20 deelnemers voordat ze kunnen gaan starten.

De deelnemers geven zelf aan welke 'songs' ze graag willen zingen. De bedoeling is dat er op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Vlinderhei in Best gezongen wordt. Opgeven tot 1 mei kan via Berty van de Elsen berty.van.den.elsen@archipelzorggroep.nl, Lenie Brummans l.brummans@zuidzorg.nl of telefonisch via 06-12721325 (Berty van de Elsen, s.v.p. bellen tijdens kantooruren).