Project MOVE – overstappen naar de brugklas gaat van start

De LEVgroep werkt binnen projecten en activiteiten samen met allerlei organisaties, zo ook bij project MOVE. Dit project is voor kinderen die in groep 8 zitten en die na dit schooljaar naar de middelbare school gaan. Voor veel kinderen is dit een leuke gebeurtenis, spannend- maar leuk. Er gaat veel gebeuren, nieuwe school, nieuwe vriendschappen, andere leraren, een stuk verder fietsen.

Er zijn ook kinderen die dit heel erg spannend vinden en er misschien zelfs wel tegenop zien en waar ze zich op voor willen bereiden. Voor deze kinderen is project MOVE een programma waar ze aan deel kunnen nemen.

In zes bijeenkomsten ten tijde van hun laatste maanden in groep 8 gaan ze met andere kinderen aan de slag. Leuke spellen en oefeningen doen, in tweetallen of met een groepje. Eerst eens kennismaken met de anderen, waarom zij mee doen. Vaak is het al fijn om te horen dat er ook anderen zijn die het ook spannend vinden. Het is een combinatie van (creatieve) activiteiten/ontspanning, thema onderwerpen (sociale vaardigheden, groepsdruk, social media), groepsgesprekken, huiswerk-gerelateerde opdrachten en er wordt samen gegeten in het laatste gedeelte. Daarna is er nog de avond om zelf in te vullen met hobby, sport, huiswerk of anders. Na de zomervakantie volgen nog vier bijeenkomsten. Deze worden nader bepaald in overleg met de groep.

De groep bestaat uit ongeveer 12 kinderen. Na aanmelding wordt er een gesprekje gepland om met elkaar kennis te maken en wat informatie te geven. Ook willen we dan horen waarom de jongere deel wil nemen. Deelname is kosteloos.

Aanmelden voor MOVE kan via www.lerenmetlev.nl, groene knop 'zinzicht' en dan bij doelgroep: kinderen staat de groep 'MOVE' erbij. Hier kunnen de gegevens ingevuld worden. De bijeenkomsten vinden plaats in jongerencentrum Chill Out (in wijkgebouw Braeckant, Amerikalaan 2, let op: ingang Afrikalaan) op dinsdag van 16:00 tot 18:00 uur. Start 7 mei. Voor info: LEVgroep: Marieke Schoenmakers 06-10853842.