Einduitslag Breugelse Bridge Club

Het bridgeseizoen 2018-2019 van de Breugelse Bridge Club is dinsdag 9april afgesloten met een gezellige einddrive. Na een geanimeerde avond werden niet alleen de winnaars van die avond in het zonnetje gezet, maar ook de beste paren van de afgelopen periode. En omdat alle leden hebben bijgedragen aan een prima seizoen, keerde iedereen met een presentje huiswaarts.

De Breugelse Bridge Club
De Breugelse Bridge Club viert dit jaar haar veertig jarig bestaan. Voor velen dus niet meer weg te denken uit de Son-en-Breugelse bridge-wereld. Weliswaar geen grote club, maar wel een club die recent duidelijk aan de weg timmert met het organiseren van het bridgekampioenschap van Son en Breugel. Op 27 januari werd dit kampioenschap voor de vierde maal in successie gehouden. Voor de leden zijn er telkens dertien speelavonden; zowel voor als na de jaarwisseling. Al zeker twintig jaar worden deze gehouden in sporthal De Bongerd. Er is plaats voor maximaal acht tafels, zodat het ledenaantal beperkt is tot ruim dertig personen. Behalve de locatie, is ook de speelavond een vast gegeven: op dinsdagavond om 19.30 uur gaan ze van start.

De slotdrive
Traditiegetrouw wordt er na twaalf speelavonden een speciale avond georganiseerd. Je speelt niet met je vaste partner, maar met diverse leden van de club. Ook dit keer had de coördinator van de club, Jos van der Hamsvoort, een spannende wedstrijd bedacht. Zowel het precies behalen van het contract als het vergaren van de meeste punten, waren doorslaggevend. Tot haar grote verbazing wist Yvonne Panken het best het aantal geboden en ook gespeelde contracten te behalen.

De einduitslag
Na elke ronde van vier zittingen wordt de uitslag op de website gepubliceerd. Naar mate het einde van het seizoen naderde, steeg de spanning omtrent de tweede plaats. Over de eerste plaats was er geen twijfel: Maria en Jan Dekkers zijn de onbetwiste koplopers. De uitslag wat betreft de eerste drie plaatsen:
1. Maria en Jan Dekkers
2. Ria en Leon Elshof
3/4 Corry en Jos van der Hamsvoort
3/4 Thea en Herman Harink

Alle standen en uitslagen kunt u teruglezen op www.breugelsebridge.nl. Ook is die avond een prijs toegekend aan Joke en Jan de Mol. Dit paar speelde het meest slem. Behalve genoemde prijswinnaars ging iedereen naar huis met een bescheiden prijsje, want elk lid is immers winnaar als het gaat om het spelen van bridge in een ontspannen omgeving.

Lid worden
De Breugelse Bridge Club speelt geen competitie in NBB verband. Wel wil eenieder weten wat het resultaat is van een avond bridgen. Daarom wordt er gespeeld met Bridgemates en wordt de stand bijgehouden. Maar het meest belangrijk is het plezier in het bridge spel. Heb je belangstelling voor de Breugelse Bridge Club, neem dan contact op met de coördinator Jos van der Hamsvoort, Tel 0499-471129.