BBQ Shop Brabant.nl zorgt voor smakelijke Tweede Paasdag

Het is eigenlijk al een traditie de BBQ proef en demodag van BBQ Shop Brabant. Dit keer op Tweede Paasdag op het nieuwe adres aan de Nieuwstraat 15 in Son en Breugel.

Wil jij weten hoe een Pellet grill werkt of hoe je een keramische barbecue aansteekt? Wil je inspiratie opdoen en lekkere hapjes proeven? Dan is de BBQ Demo Dag echt iets voor jou. Er zullen verschillende BBQ-leveranciers aanwezig zijn die alles over de barbecues kunnen vertellen. De demo chefs gaan de hele dag heerlijke hapjes maken die je kunt proeven.

Demonstraties en Proeverij
Keurslager Koen van Vugt, winnaar van de Spare Ribs Trophy, geeft een demonstratie half varken uitbenen. Tijdens het uitbenen vertelt Koen wat hij aan het doen is. Je kunt dan zien waar jouw favoriete stukje vlees vandaan komt. Wat geslacht wordt moet ook bereid worden! Dus de BBQ wordt aangestoken en de stukken worden gegaard. Bij een aankoop van één van de producten in de winkel van BBQ Shop Brabant krijg je gratis een speciaal gerechtje wat je kunt proeven, gemaakt door Kenneth van Chef's BBQ Table.

De bedoeling is dat mensen gaan genieten van hun BBQ en deze dag gaan ontdekken dat er veel meer is dan alleen een spekje of worstje bakken. Big Green Egg, The Bastard en Kamado Joe sturen hun beste koks. Maar ook de lokale helden zoals Chef-kok John van Flavours Catering laat zien wat hij op een BBQ kan. Maarten, lid van het KCBS-wedstrijdteam The LightTown Smokers, gaat voor u iets lekkers maken. Plaatselijke slijter Thomas van Gall & Gall Son neemt exclusieve bieren en wijnen mee die perfect bij een barbecue passen.

Alle gerechtjes worden op houtvuur gemaakt. Green Mountain Grills hebben een uniek bewezen concept om te grillen en garen op een Pellet Grill. Dit belooft een mooie smakelijke en een dag vol mooie BBQ-ervaringen te worden.

De toegang tot de BBQ-proef en demodag is gratis en vindt plaats voor de BBQ-winkel aan de Nieuwstraat 15 in Son en Breugel.

Programma
11:00 De barbecues gaan aan. Light up the fire!
11:30 De eerst hapjes zijn al klaar
12:30 Demonstratie half varken uitbenen European Style
13:00 Live Muziek Kevin & Susan
14:30 Demonstratie half varken uitbenen American Style
15:15 Optreden Erik
16:00 Einde BBQ Demodag