Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

D'n einder houdt succesvolle open dag

De open dag van d'n einder op zondag 24 maart had over belangstelling niet te klagen. In de loop van de dag bezochten honderden mensen de kringloopwinkel annex centrum voor ontmoeting annex hobbywerkplaats in Sint-Oedenrode. Ter gelegenheid van hun 20-jarig jubileum was er ook een modeshow.

Alles zat dan mee. Met de naamsbekendheid van de stichting als stabiele factor, de pr-campagne, plus wat regionale bekendheid omdat de stichting goede doelen buiten Rooi steunt. "En het weer is ideaal", voegt bestuurslid Gert Veltmeijer daaraan toe. "Stralend, maar niet te warm, anders blijven de mensen liever buiten."

De modeshow werd een vrolijke bedoeling, waarbij voorzitter Cees van Rossum zijn beste beentje voorzette en in de ontmoetingsruimte bleef geen tafeltje onbezet. Live-muziek, gratis koffie en thee met iets lekkers, genoeg te zien en op de open dag vooral te ontmoeten. De kringloopwinkel deed goede zaken. "We dachten eerst: moeten we dat wel doen, ons 20-jarig bestaan vieren. De meeste vrijwilligers zijn hier vanaf het eerste uur en we worden toch een dagje ouder. Maar al gauw werd iedereen enthousiast en kijk nu eens, goed dat we het gedaan hebben."

De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers baart hem wel zorgen. "We hebben er zo'n 120, dat lijkt best veel, maar daaronder zijn er elf van 80 jaar en ouder. Er moet veel gebeuren en ze moeten ook niet te veel belast worden. Het knelpunt zit vooral bij de beheerders van de afdelingen en de coördinatoren. Net iets meer verantwoordelijkheid is blijkbaar voor veel vrijwilligers een drempel."

Ondanks het relatief rustige middaguur zijn alle ruimtes goed bezet en bezocht, en het 'hee, jij ook hier' gehalte is hoog. Het klinkt een beetje cliché, maar zo'n dag kun je niet beter typeren dan 'het feestje is geslaagd'.