De Tieners van Toen tijdens optreden in Berkenstaete (2016)
De Tieners van Toen tijdens optreden in Berkenstaete (2016) Foto: Annemieke van Tinteren

Koor 'Tieners van Toen' opent het kioskseizoen

Het eerste optreden van het nieuwe seizoen op de Sonse kiosk wordt op vrijdag 3 mei verzorgd door het koor 'Tieners van Toen'. Het 55-plus vrouwenkoor 'Tieners van Toen' is opgericht in augustus 2006. Het is een enthousiaste groep vrouwen voor wie zingen heel belangrijk is.

Natuurlijk speelt de gezelligheid ook een grote rol. Op dit moment heeft het koor zo'n 35 leden onderverdeeld in drie stemgroepen; Sopraan, Mezzo en Alt. Het repertoire bestaat uit liedjes van de '50, '60, '70, '80 en '90 jaren. Dirigent van het zanggezelschap 'Tieners van Toen' is, vanaf mei 2013, Yonne Bouvrie-Lubberdink geboren en getogen in Zuid- Limburg .

Zij is vanaf haar kindertijd bezig met muziek en zang. Door vrijwilligerswerk in de Verrijzeniskerk in de wijk Achtse Barrier kwam ze voor het toenmalige kinderkoor te staan in de rol van dirigent. Ruim 15 jaar heeft ze het kinderkoor 'De zingende B' Engels' geleid. Sinds oktober 2013 dirigeert zij ook het Vissersvrouwenkoor 'De Walnoten' uit Nuenen. Het koor wordt muzikaal begeleid door pianiste Alison Black

Het optreden begint om 19.00 uur, duurt tot ongeveer 21.00 uur en gaat uiteraard alleen door bij goede weersomstandigheden. De toegang is, zoals bij alle kiosk optredens, gratis.