Het gebied waar de nieuwe wijk komt
Het gebied waar de nieuwe wijk komt Foto: Ingezonden

Er komt een nieuwe wijk in Son

Al jaren zijn een aantal inwoners bezig met het opzetten van hun nieuwe buurt achter de Bloktempel in de Gentiaan, waar voorheen de Gentiaan school stond. Op het ruim één hectare grote terrein komen 28 woningen waarvan 5 middeldure huurwoningen en 23 koopwoningen in verschillende prijsklasse en voor diverse doelgroepen, waaronder een aantal starterswoningen. In het woongebied met gemengd karakter worden de diverse woningen naast elkaar gerealiseerd.

Binnenkort wordt het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan ter visie gelegd. De woningen krijgen geen gasaansluiting en worden energieneutraal gerealiseerd. De woningen komen te liggen in een parkachtige omgeving, waarbij de privétuinen van de bewoners zo natuurlijk mogelijk zullen overlopen in het openbare gebied. De huidige groene omgeving wordt waar mogelijk gerespecteerd en aangevuld met nieuwe beplanting om een prettige en groene woonomgeving te creëren. In het midden van het plan, in de openbare ruimte, wordt voor de afvoer van het regenwater een groot infiltratiegebied aangelegd. In het gebied worden verder voldoende parkeerplaatsen ingericht om in de eigen behoefte te voorzien.

Met de buurtbewoners heeft overleg plaatsgevonden over de ontwikkeling van het gebied. De ingang van het gebied is voorzien aan de Afrikalaan. De Rijnlaan blijft fietsstraat en de parkeerplaatsen aan de IJssellaan worden gehandhaafd. Aan de kant van de Bloktempel komt een geluidscherm.

Binnenkort wordt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Naar verwachting kan nog voor het einde van 2019 met de bouw en inrichting van het gebied worden gestart.

Het nieuwbouw plan