Afbeelding
Foto: Ingezonden

Informatie-avond 25 april bureninitiatief Buurkracht

Bewoners in Breugel die interesse hebben hun huizen te isoleren of samen zonnepanelen aan te schaffen, zijn op 25 april om 19.30 uur van harte welkom in de Bongerd, Asteroïdenlaan 2A in Breugel.

In navolging van de het initiatief in de Gentiaan, zijn een aantal buren van 'buurtplein Molenwiek', aan de slag gegaan met een burenaanbod voor isolatie en zonnepanelen. Zij presenteren dit op die avond aan de buurtgenoten en ook aan andere belangstellenden uit Breugel. Door dit samen te doen is het namelijk voordeliger en makkelijker om de huizen te verduurzamen.

Lage isolatiewaarde
Veel huizen in Breugel zijn in de jaren zestig en zeventig gebouwd met relatief lage isolatiewaarden. Gezamenlijke verduurzaming is een onderwerp dat ook in Breugel steeds meer leeft. Een groep enthousiaste buurtbewoners heeft daarom de krachten gebundeld en is voor alle buren aan de slag gegaan met een mooi collectief buren aanbod voor (spouwmuur)isolatie en of zonnepanelen. In de Gentiaan hebben ze verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken en samen met een onafhankelijk energieadviseur de kwaliteit, service en prijs beoordeeld. Deze geselecteerde leveranciers zijn gevraagd of ze ook in Breugel mee willen doen en er zijn enkele nieuwe leveranciers gevraagd. Op 25 april wordt het collectieve burenaanbod gepresenteerd.

Aanmelden en meedoen
Bewoners die willen komen en interesse hebben, kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de buurkracht-app, via de app-stores (zoek op buurkracht). Of inloggen op www.buurkracht.nl of e-mail naar buurkrachtmolenwiek@gmail.com. Op de bijeenkomst kunnen de bewoners meteen vrijblijvend een persoonlijke offerte aanvragen en er is ruimte voor het stellen van vragen. Het buurkrachtteam Molenwiek is bereikbaar via buurkrachtmolenwiek@gmail.com.

Samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat collectief energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers, zie ook www.buurkracht.nl.

Afbeelding