Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Koningsdag 2019 Son en Breugel, ondanks de kou toch warm

Helaas werkte het oranjezonnetje niet mee dit jaar en hierdoor werden een aantal van de vele activiteiten in het dorp naar binnen verplaatst. Het kon de feestvreugde niet bederven en zoals elk jaar was het een vol programma voor jong en oud.

Redacteur: Henriette van Berkel
Fotograaf: Wil Feijen

Vroege Vogelwandeling
Om 05.00 uur startte deze Koningsdag met de Vroege Vogelwandeling. Een verslagje hiervan vindt u elders in dit blad. De wandelaars werden om 07.00 uur op het Pieter Breugelplein opgewacht door leden van het Oranje Comité met warme koffie, heerlijke koeken en oranjebitter. Een geste die door de vroege wandelaars bijzonder gewaardeerd werd.

Vermaak
De officiële aftrap vond plaats bij De Boerderij in Breugel. Traditiegetrouw met de vendelgroet van het St. Catharinagilde en het openingswoord van burgemeester Hans Gaillard, bijgestaan de twee leden van de jeugdgemeenteraad. De spelochtend voor de jonge jeugd ging van start. Door het weer was er besloten om de spelochtend in De Boerderij te laten plaatsvinden. In alle ruimtes van de Boerderij was er wel iets te doen. Er werd volop geschminkt, geknutseld en gedanst. De allerkleinsten konden bij ballonnenclown Bloemie terecht voor een ballonnenzwaard of toverzout. Een meer dan vermakelijke ochtend was het gevolg.

Vrijmarkt
Tegelijkertijd werd de Vrijmarkt in de Gentiaan drukbezocht en werd er veel gekocht en verkocht bij de vele kramen. Er was geen lege kraam te bekennen. Veel speelgoed en andere zaken zijn van eigenaar gewisseld.

Scholenproject
Rob Verschuren had de eer om de prijzen van het Scholenproject uit te reiken. Groepen 5 en 6 van de Son en Breugelse basisscholen hadden de opdracht om een schilderij te maken met het thema 'Waar denk je aan bij Koningsdag?'. De prijzen, een mooie trofee en een grote zak heerlijke spekjes, waren voor Sabrina, Robin en Lulya van de Harlekijn, voor Conor en Tjeu van de Sonnewijzer en voor Ruben en Davy van de Stoklandschool. Rob maakte er weer een gezellig moment van tussen de dansoptredens door van dansschool DeDe.

Prijzen
Ook de bewoners van Zonhove en de kinderen van de Emiliusschool hadden schilderijen gemaakt. Zij kregen de prijs uitgereikt uit handen van de burgemeester die met zijn ambtsketen daar elk jaar veel indruk maakt.

Viswedstrijd en Rikconcours
Natuurlijk ontbraken dit jaar de viswedstrijd en het rikconcours niet op het programma. Bij de visvijver en in De Sonnerie was het een gezellige drukte. Lees elders in de krant het verhaal over de jeugdviswedstrijd.

Gedecoreerden
Voor de nieuw gedecoreerden was er de bijeenkomt op het gemeentehuis. Met hartelijk felicitaties van de burgemeester en van Imke Segers van het Oranje Comité werden ze toegesproken en bedankt voor hun inzet als vrijwilliger op diverse fronten. Harmonie Pro Honore et Virtute zette de gedecoreerden nog eens muzikaal in het zonnetje.

Gewijzigd programma
Tijd voor het middagprogramma op het Kerkplein. Na veel wikken en wegen had het Oranje Comité toch moeten besluiten om het programma aan te passen vanwege de slechte weersvoorspellingen. Wel waren er wat aangepaste leuke evenementen voor de jeugd op het Kerkplein. Ook de ELE-rally presenteerde zich met een aantal voertuigen op het Kerkplein. Dit ter promotie van de ELE-rally in het weekend van 24 en 25 mei dit jaar met als vertrekpunt Son en Breugel.

Naar binnen
Geen muziek op het plein, maar in de grote zaal van De Zwaan. Hier was de temperatuur aangenamer dan buiten en de drukte en de gezelligheid was er zeker niet minder om. Het Oranje feestje kon niet stuk.

Geslaagd feest
Het Oranje Comité is er weer in geslaagd om Son en Breugel een mooie Koningsdag te bezorgen. Het weer kunnen ze helaas niet regelen, maar zelfs zonder de zon is het een dag waar veel van de dorpsgenoten plezier aan hebben beleefd. De foto's spreken voor zich!

Kijk voor alle foto's op www.mooisonenbreugel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding