De vrijwilligers aan het werk tijdens NLDoet (archieffoto)
De vrijwilligers aan het werk tijdens NLDoet (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Open Dag voor nieuwe vrijwilligers bij Scouting Dutmella

Scouting Dutmella zet op zaterdag 11 mei haar deuren wijd open voor iedereen die graag eens wil zien waar de ruim 60 vrijwilligers mee bezig zijn. Aan alle huidige vrijwilligers is gevraagd om die dag een vriend of vriendin uit te nodigen.

Deze vriendenkring kan dan ervaren hoe leuk het is om actief te zijn als vrijwilliger bij Scouting Dutmella. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen. Wat houdt het precies in om vrijwilliger te zijn bij deze actieve scoutinggroep? Op 11 mei mag je meekijken met de leiding van de verschillende teams.

In de ochtend vanaf 10.00 uur komen de speltakken Bevers (jongens en meisjes van 5-7 jaar), Welpen-Shanti (meisjes van 7-10 jaar) en de Verkensters (meisjes van 11- 15 jaar) bijeen. In de middag vanaf 14.00 uur komen de Welpen-Jacala (jongens 7-10 jaar), Verkenners (jongens 11-15 jaar), Explorers (jongens en meisjes 15-18 jaar) samen.

Maar ook vrijwilligers met andere taken zijn die dag aanwezig om te vertellen over hun functie. Zo zijn er vrijwilligers die zorgen voor het beheer en het onderhoud van de prachtige nieuwe blokhut, die vorig seizoen officieel geopend is. Mensen die ervoor zorgen dat de materialen, zoals tenten en spelmateriaal, op orde zijn. Er zijn ook mensen die de groep begeleiden, die nieuwe vrijwilligers wegwijs maken, die individuele vrijwilligers stimuleren bij hun persoonlijke ontwikkeling, die bemiddelen bij meningsverschillen. Ook de bestuursleden staan je graag te woord.

Tussen 12.00 en 14.00 uur is er een mogelijkheid om mee te lunchen. Tussen 16.30 en 18.30 uur wordt de dag afgesloten met een borrel bij het kampvuur.

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Meld je dan aan voor de Open Dag via groepsbestuur@dutmella.nl.