Afbeelding
Foto: Ingezonden

Op bedevaart naar Lourdes

Lourdes in Zuid-Frankrijk is de grootste Maria bedevaartsplaats van Europa. Miljoenen pelgrims uit tal van landen over de hele wereld gaan elk jaar naar de beroemdste grot van Frankrijk: de Grot de Massabielle. Lourdes is een plaats waar hemel en aarde elkaar raken.

De Nederlandse Lourdesbedevaart voor zieken (N.L.Z.) organiseert al sinds 1928 in samenwerking met het huis voor de Pelgrim bedevaarten naar dit prachtige Maria-oord. U kunt daar deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door de stad en een uitstapje naar de Pyreneeën. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden waaronder de dagelijkse lichtprocessie en de H. Mis aan de Grot. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met veel winkeltjes en terrassen. U verblijft in een van de beste hotels.

De N.L.Z gaat in mei en september zowel met het vliegtuig als met de bus op bedevaart. Heel bijzonder is de 9-daagse busreis. Dit is een bedevaart met een toeristisch karakter, een reis met meerwaarde! Er worden onderweg mooie plaatsen bezocht, waaronder Metz (kathedraal Saint-Étienne), Nevers - waar Bernadette ligt opgebaard en Beaune (Hospice uit de 15e eeuw). Er is ook een 8-daagse reis per nachtbus en een zorgbus.

Belangstellenden uit de regio Best, Eindhoven, de Kempen kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen met Jos van der Heijden, hij is al vanaf 1977 vrijwilliger van de N.L.Z 06-18618903. Hij kan u informeren over alle bedevaarten met de bus en met het vliegtuig, de kosten en de wijze waarop u zich kunt aanmelden. U kunt ook contact opnemen met het Huis voor de Pelgrim in Maastricht 043-3215715

Bijdrage zorgverzekeraar CZ
Cliënten van CZ met een medisch indicatie kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de reissom