Themabijeenkomst Vrijwillige Inzet Goed Geregeld

Vrijwilligers zijn belangrijk voor uw organisatie. Misschien is uw organisatie zelfs volledig afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen. Hoe zorgt u ervoor dat mensen hun tijd willen (blijven) steken in uw organisatie? Het goed regelen van zaken voor vrijwilligers is voor organisaties dé basisvoorwaarde om vrijwilligers succesvol hun werk te laten doen.

Goed regelen op papier, maar vooral in de praktijk. Wat betekent dat 'goed regelen' concreet? En wat levert dat úw organisatie op? Tijdens deze themabijeenkomst 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld' maakt u in het eerste deel van de avond kennis met de vernieuwde Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de landelijke belangenbehartiger van het vrijwilligerswerk. Deze Zelfevaluatie is een handige checklist waarmee organisaties samen met hun vrijwilligers in kaart kunnen brengen wat er goed gaat en wat er beter kan.

Het tweede deel van de avond bestaat uit uitleg over de Vrijwilligerspolis. Deze collectieve verzekering is door de gemeente afgesloten voor alle vrijwilligers. Dit deel wordt verzorgd door dhr. Wouter Smith van Vrijwilligersnet Nederland.

Na deze avond weet u:
1. Wat de basis is van een goed vrijwilligersbeleid
2. Welke effecten goed vrijwilligersbeleid heeft op uw vrijwilligers
3. Hoe u kunt werken met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld
4. Wat de Vrijwilligerspolis biedt voor uw organisatie

Voor wie
Voor vrijwilligersorganisaties die nieuwsgierig zijn naar hoe ze de inzet van hun vrijwilligers (nog) beter kunnen regelen. Of u al veel heeft geregeld, of juist nog weinig; u bent van harte welkom.

Door wie
De thema-avond wordt verzorgd door Marieke van Eijk en Ismene Borger van het steunpunt vrijwilligerswerk bij de LEVgroep en gecertificeerde adviseurs Goed Geregeld van Vereniging NOV. Met medewerking van dhr. Wouter Smith van Vrijwilligersnet Nederland.

Informatie
De thema-avond wordt gehouden op 14 mei van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur in Aardappeleterssteegje 3 in Nuenen. Op aanvraag kan deze thema-avond ook in andere gemeenten georganiseerd worden. De thema-avond is gratis voor iedereen die met vrijwilligers werkt in Nuenen en Son & Breugel.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.lerenmetlev.nl. Vermeld a.u.b. welke organisatie u vertegenwoordigt en welke rol u heeft.