Woensdag 15 mei Optreden 'Two of the Vitals' 20.00 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel Muzikaal optreden van het duo 'Two of The Vitals' met een gevarieerd repertoire van popmuziek. Toegang gratis. Alleen bij goede weersomstandigheden.

Zaterdag 18 mei
Fietsenmarkt Dutmella
10.00 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel.
Jaarlijkse fietsenmarkt. Heeft u een fiets die u wilt verkopen, dan kunt u deze zaterdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur brengen naar de kiosk. Vrijwilligers van Dutmella verkopen de fiets voor het bedrag dat u bepaalt. Fiets kopen? De fietsverkoop start om 10.00 uur en gaat door tot 15.30 uur.

Optreden BSA Music
12.30 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel
De Sonse groep B.S.A. Music speelt op de kiosk onder leiding van Lidy Mak. Deze accordeongroep speelt leuke meezingers en dansen is toegestaan op het Kerkplein, ook op dit vroege tijdstip.

Toneelvoorstelling 'De Trein'
19.30 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
'De Trein' wordt gespeeld door toneelgroep Oase. Een musical vol humor, spanning, sensatie en muziek die je raakt. 'De trein', mis 'm niet! Reserveer een kaartje (€ 3,00 per stuk) via liannevanasperdt@hotmail.com.

Zondag 19 mei
Optreden Gerwense Dorpskapel
14.00 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel
Dit gezelschap bestaat uit 18 personen, afkomstig uit Nuenen/Gerwen en staat onder leiding van Max Kruijzen. Het orkest speelt herkenbare populaire muziek. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren.

Lenteconcert Jeugd
14.30 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Voel jij de lente al? De jeugdmuzikanten wel. Zij vieren dat samen met hun vier jeugdorkesten tijdens een gratis Lenteconcert in het Vestzaktheater. Zorg dat je erbij bent en laat je trakteren door de geweldige jeugdmuzikanten. Zo wordt het een mooie belevenis voor iedereen.

Son's Musical en Operettekoor
14.30 uur Atrium Berkenstaete, Son en Breugel
Culturele Middag: Son's Musical en Operettekoor Mix van moderne hits, jazz, barbershop, oude Amerikaanse country, klassieke operette en de moderne musicals € 5,00 entree, incl. koffie/thee.

Kienen in het Vestzaktheater
19.30 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Zaal open 18.30 uur. Aanvang 19.30 uur. De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. De hoofdprijs bedraagt € 250,00 en het geluksgetal bedraagt € 150,00.

Maandag 20 mei
ALV SonEnergie
20.00 uur, De Landing, Son en Breugel
Inloop vanaf 19.30 uur. De vergaderstukken zijn geplaatst op www.sonenergie.nl. Paul van Liempd, de beoogde nieuwe wethouder duurzaamheid, is bereid gevonden om (onder voorbehoud van zijn formele benoeming als wethouder) na afloop van het formele gedeelte van de ALV een toelichting te geven op zijn duurzaamheidsambities voor Son en Breugel. Ook zal hij ingaan op de opgave die ons de komende jaren vanuit de Regionale Energie Strategie te wachten staat. Wilt u ook graag met hem kennis maken?

Optreden Popkoor Sway
19.00 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel
Sway is een popkoor uit Eindhoven met leden uit de hele regio. Popkoor Sway is een enthousiaste groep mensen, die lekkere popmuziek maakt, in een eigen jasje gegoten door muzikaal leider Gerard de Graaf. De groep bestaat uit zo'n 22 zangers en zangeressen en een stevige vijfmans band. Het repertoire varieert van rustige nummers zoals All of me, Bad Day en Angels tot meeswingers zoals Sex Bomb, Disco Inferno en Happy. De combinatie van een niet al te groot koor en een goede band geeft de groep een heel eigen sound.

Dinsdag 21 mei
Themamiddag Dementie: hoe zit dat nou?
16.00 uur, De Bongerd, Son en Breugel
Tijdens deze themamiddag, georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel, zullen Michiel Voet, geriater in opleiding en Judith Wilmer, klinisch geriater Catharina Ziekenhuis, ons uitleggen hoe het nou precies zit met dementie. Wat zijn de verschijnselen, verloop ziekteproces, en de gevolgen. Wat kunnen we verwachten van de geriater en zijn er therapieën of geneesmiddelen.

Woensdag 22 mei
Optreden Dameskapel Permanent
19.30 uur, Kiosk Kerkplein, Son en Breugel
Dameskapel Permanent is een groep van 23 vrouwen, in de leeftijd variërend van 35 tot 75 jaar, die het leuk vinden om samen muziek te maken. De groep is opgericht in 1992 en komt uit Beek en Donk. Het repertoire bestaat uit musicalhits, filmmuziek, pophits en evergreens.

Vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei
55e ELE Rally
19.00 uur, Startpodium, Kerkplein, Son en Breugel
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei is het weer tijd voor alweer de 55e editie van de ELE Rally, de 4e GM products ELE Shortrally, de 2e ELE Historic Rally en de 2e EB ELE Cross Country Rally. Jouw ELE-weekend begint met een bezoek aan Son en Breugel. De service is dit jaar belegd bij Transportbedrijf De Rooy, gevestigd op Ekkersrijt 2037. Op het Kerkplein, middenin het centrum van Son, staat het start- en finishpodium. Zowel op het serviceterrein als in het centrum zijn de nodige bezienswaardigheden te zien en kun je genieten van een hapje en een drankje. Tussen de klassementsproeven door is Son the place to be! Vrijdagavond om 19.00 uur vertrekt de eerste auto vanaf het startpodium en zaterdag om 12.30 uur. De finish van de rally staat rond 22.00 uur gepland op het finishpodium. Alle informatie, waaronder de volledige tijdschema's van de verschillende rally's, zijn te vinden op www.elerally.nl

Zaterdag 25 mei
Kofferbakverkoop
09.30 tot 18.00 uur, centrum Son en Breugel
De ondernemers in het centrum van Son en Breugel hebben weer leuke aanbiedingen in de kofferbak of in de winkel. Er zijn tevens leuke prijzen te winnen tijdens het letterspel in het centrum. Vraag het formulier hiervoor bij de deelnemende winkels.

Disco Oase Holland Party
19.30 uur, Dommelstraat 10A, Son en Breugel
Voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 jaar wordt de Disco Oase Holland Party gehouden. Entree € 2,00 (met pasje € 1,00). Pasje is aan te vragen bij binnenkomst van de disco party door middel van een formulier.

Zondag 26 mei
Smart- en Levensliederen
11.00 tot 18.30 uur. Voor de 16e keer wordt op zondag 26 mei het Smart- en Levensliederen Festival gehouden in de tuinen van la Sonnerie aan de Nieuwstraat 45 in Son en Breugel. Het Festival begint om 11.00 uur en eindigt na de prijsuitreiking om ongeveer 18.30 uur. De entree is gratis