Afbeelding
Foto: Ingezonden

De beste bieren uit Brabant

Oirschot - Elk jaar presenteert het Brabants Bierfestival op Hemelvaartsdag een selectie van de beste speciaalbieren uit de provincie Noord-Brabant. Editie 2019, de zevende alweer, is hierop geen uitzondering.

Elk jaar schrijft de organisatie van het Brabants Bierfestival alle Brabantse brouwers aan om hen uit te nodigen voor een plek op het festival. Dit jaar waren dat 126 brouwers. De beschikbare plaatsen voor de brouwers zijn beperkt, dus de selectie is een zoektocht naar een evenwichtige lijst met de beste, spannendste en lekkerste bieren.

Door de jaren heeft het festival een goede naam gekregen binnen én buiten de provincie. Het is dan ook een gewild festival. Zowel voor de brouwers om hun bieren te presenteren, als voor de bezoekers om de bieren te proeven. De organisatie heeft als doel de bezoekers kennis te laten maken met de diversiteit aan geuren en smaken die de Brabantse brouwers bieden. Van witbier tot lentebock, van dubbel tot tripel en van zoet fruitbier tot bitter blond.

Als het maar uit Brabant komt. Dit op één uitzondering na. Want elk jaar wordt er ook een gastbrouwer uitgenodigd van buiten de provincie. In eerdere edities stonden grote namen als: 'Dochter van de Korenaar' uit Baarle-Hertog en brouwerij 'De Molen' uit Bodegraven op de lijst. Dit jaar is de organisatie erg blij met brouwerij De Moersleutel uit Alkmaar als gast. Zij maken bier voor de doorgewinterde bierliefhebber, met onder andere een bier genaamd 'Motorolie'.

Door de gratis entree blijft het festival laagdrempelig. Verder is de gastvrijheid en het eten aan de gastheer van het festival, brouwerij Vandeoirsprong, wel toevertrouwd. Met een proefglaasje in de hand kan iedereen kennis maken met meer dan 80 verschillende bieren die uit het vat of fles geschonken worden. De poorten aan de Koestraat 20 in Oirschot gaan donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) om 13.00 uur open en sluiten om 20.00 uur.

Voor meer informatie kijk op: www.brabantsbierfestival.nl of facebookpagina brabantsbierfestival of events/2297851377108424