Wandelen tijdens de Avond Wandel 4-daagse (2018)
Wandelen tijdens de Avond Wandel 4-daagse (2018) Foto: Wil Feijen

Wandel mee tijdens de Avond Wandel 4-Daagse

De 22e Avond Wandel 4-Daagse in Son en Breugel start traditiegetrouw op de eerste dinsdag in de maand juni, dit jaar op dinsdag 4 juni. De deelnemers, van jong tot oud, individueel of in een (grote) groep, gaan van dinsdag 4 juni tot en met vrijdag 7 juni vier dagen op pad om sportief te genieten van de nieuwe uitgezette wandelroutes. Het wandelfestijn wordt dit jaar opnieuw georganiseerd door Jongerencentrum Oase.

Redacteur: Emmy Grit

Inschrijven
Voordat op dinsdag gestart kan worden, moeten de deelnemers zich eerst inschrijven voor deze Avond Wandel 4-Daagse. Dit kan bij JC Oase aan de Dommelstraat 10a in Son en Breugel op zaterdag 1 juni van 12.00 tot 14.00 uur en op maandag 3 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname aan dit evenement bedraagt 3,00 euro per persoon bij inschrijving vooraf. Schrijf je je in op de eerste wandeldag (dinsdag 4 juni), dan bedraagt de inschrijving het 4,00 euro. Deelnemers én begeleiders moeten ingeschreven worden bij de organisatie. Kinderen tot en met 12 jaar dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene. Bij de inschrijving ontvang je een startnummer. Met dit startnummer kun je dagelijks de stempelkaart en routebeschrijving ophalen. De stempelkaarten dienen elke dag na het lopen ingeleverd te worden.

Nieuwe routes
Het is dit jaar weer gelukt om iedere dag, voor iedere afstand, nieuwe wandelroutes uit te zetten. Het start- en eindpunt van alle wandelingen is dagelijks op het 'Oase Wandelplein' achter de kerktoren in Son en Breugel. Alle deelnemers, ongeacht de afstand, starten tussen 18.30 uur en 19.00 uur, behalve op de slotavond. Deelnemers die 10 kilometer lopen starten om 18.30 uur, deelnemers die 5 kilometer lopen starten om 19.00 uur en lopers die zich hebben ingeschreven voor de 2,5 kilometer starten om 19.15 uur. Door de verschillende vertrektijden komen de deelnemers van alle afstanden ongeveer tegelijkertijd binnen voor het feestelijk slotdefilé. De deelnemers steken vanaf het Raadhuisplein de Nieuwstraat over, richting de kerktoren, waar op het 'Oase Wandelplein' rond 19.45 uur het feestelijke slotdefilé begint. Onder de muzikale klanken van Bloaskapel Wa'n Klank worden de deelnemers feestelijk ingehaald. Burgemeester Hans Gaillard is namens de gemeente aanwezig tijdens het slotdefilé.


Skônste Lopertjes
De echte afsluiting van de Avond Wandel 4-Daagse begint om 20.45 uur op het 'Oase Wandelplein' achter de kerktoren. Voor iedere wandelaar, ongeacht de afstand, ligt er een medaille klaar en groepen vanaf twaalf personen krijgen een extra aandenken. Tevens wordt een beker uitgereikt aan de grootste groep, is er een loterij voor de kinderen en wordt een prijs, die ter beschikking wordt gesteld door de gemeente Son en Breugel, uitgereikt voor de 'Skônste Lopertjes'? Hoe je een 'Skôn Lopertje' wordt, is te lezen op de achterzijde van de routebeschrijving die dagelijks wordt uitgereikt aan de deelnemers.

Afbeelding