Afbeelding
Foto: Annie Maessen

Festival 'Laat Son in je Hart'

In de tuin van La Sonnerie in Son en Breugel werd zondag 26 mei het 16e Smart- en Levensliederen Festival gehouden. Elk jaar weer wordt dit festival drukbezocht en ook dit jaar was de belangstelling weer groot.

Redacteur: Henny van Hagen
Fotograaf: Annie Maessen

Elf zanggroepen
Gelukkig lieten de weergoden dit jaar de organisatie niet in de steek. De organisatie was, zoals al vele jaren, in handen van Hans Hendriks en Addy van de Hurk. Dit jaar zijn ze er weer in geslaagd om elf zanggroepen deel te laten nemen in Son en Breugel.

Deelnemers
De koren kwamen uit het hele land. De deelnemende koren waren SLK de Kruikenzangers uit Tilburg, Vrienden SLK Dongen, Zangkoorts uit Breda, SLK Tranen met Tuiten uit Hoogvliet, SLK De Bella Donna's uit Den Bosch, De Waredo's uit Doodewaard, SLK 't Ploegje uit Doorenburg, t Heydse Vismaatjeskoor uit Ter Heyde aan Zee, SLK Beekse Smart uit Prinsenbeek, Koor Nieuw Zuid uit Rotterdam en niet te vergeten het plaatselijke koor Rawazzi uit Son en Breugel. Het koor Rawazzi deed zelfs voor de 15e keer mee aan het festival.

Eigen repertoire
Elk koor trad twee keer 30 minuten op met liedjes uit hun eigen repertoire, een keer in de binnentuin en een keer op het podium in de voortuin. Verder werd er voor een vakkundige jury drie liedjes gezongen in de Kapel. De jury beoordeelde het koor op originaliteit, spontaniteit en zangtechniek. De jury tekende er echter duidelijk bij aan dat de beoordeling de drie gezongen liedjes in de Kapelzaal betrof en niets zegt over de kwaliteit van de andere deelnemende koren.
De uitslag van de koren zat dit jaar qua puntentelling en honorering heel erg dicht bij elkaar. Zelden lag de uitslag zo dicht bij elkaar.

De uitslag
1. SLK de Waredo's uit Doodewaard met 155 punten
2. SLK Beekse Smart uit Prinsenbeek met 153 punten
3. De Heydse Maatjes uit Terheyden aan Zee met 147 punten.

Geslaagd Festival
De presentatie was dit jaar in handen van Ans en Will v.d. Linden uit Sint-Oedenrode. Om 18.00 uur werd het Festival afgesloten en konden de organisatie, deelnemende koren en een heel enthousiast publiek terugkijken op een geslaagde en gezellige muziekmiddag.

Afbeelding
Afbeelding