Afbeelding
Foto: Ingezonden

In Memoriam: Michielde Krans

Op 16 mei is Michielde Krans, bestuurslid van Stichting Bewegingscentrum Son & Breugel (Stichting BSB) plotseling overleden.

Michielde was degene die in 1992 het initiatief nam om de allereerste stichting met bewegingsbanken op te zetten: Stichting Bewegen is Gezond (Stichting BIG).

Ze had gehoord van de toenmalige minister Maij-Weggen dat Son en Breugel één van de meest vergrijzende gemeenten van ons land zou worden. En zij zag in hoe de bewegingsbanken onze senioren en mensen met lichamelijke beperkingen, soepel en in conditie zouden kunnen houden, aangezien deze banken het gehele lichaam versterken en een diepe doorstroming geven. Met de voor haar typerende daadkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit heeft ze van Stichting BIG, samen met een grote groep andere vrijwilligers, een bloeiend project weten te maken.

Hoe mooi toch dat een initiatief van één mens het verschil kan maken. En dat de bewegingsbanken nu, 27 jaar later, nog steeds vele mensen van nut zijn.

De laatste jaren heeft ze zich ook met veel energie ingezet voor Stichting BSB, als bestuurslid en trainer van de begeleiding van de bewegingsbanken.

We zullen haar inzet en inspiratie missen en zullen in de geest van Michielde de stichting voortzetten.

Bestuur Stichting BSB
Kim Scheepens, Helma Schoenmakers en Wim Verkaart