Annebelle Pont in aktie tijdens de Lakebike24 (archieffoto)
Annebelle Pont in aktie tijdens de Lakebike24 (archieffoto) Foto: Marian van der Kallen

Lakebike24: een evenement voor mountainbikers

Voor de negende keer is Annabelle Pont uit Son en Breugel betrokken bij Lakebike24, dat in het weekend van 1 en 2 juni wordt gehouden op het terrein van Aquabest. In de eerste jaren reed Annabelle in teamverband mee en zat zij een aantal jaren in de organisatie. De laatste jaren rijdt ze mee als fanatieke mountainbikester.

Redacteur: Emmy Grit

Nederlands Kampioen
Lakebike24 is een mountainbikewedstrijd en bestaat uit verschillende onderdelen en tijden; een wedstrijd van 4 uur, 6 uur, 12 uur en zelfs van 24 uur. "Tijdens Lakebike24 kun je solorijden, maar ook in teamverband in estafette", vertelt Annabelle. "Het gaat erom wie de meeste kilometers op het uitgezette parcours aflegt in de tijd waar je voor hebt ingeschreven. In 2017 heb ik deelgenomen aan de 24-uur solowedstrijd voor dames, non-stop 24 uur fietsen. Op het prachtige parcours heb ik de meeste kilometers bij de dames afgelegd en werd ik gekroond tot Nederlands Kampioen."

Sfeer proeven
Tijdens het weekend dat Lakebike24 wordt gehouden komen tussen de 500 en 600 deelnemers aan de start, afkomstig uit heel Nederland, Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland. "Tussen de deelnemers zijn dit jaar acht deelnemers uit Son en Breugel", aldus Annabelle. Voor zowel recreanten als fanatieke sporters is Lakebike24 een heel mooi evenement, maar ook voor het publiek. Op het middenterrein en langs het parcours zijn veel plekken waar je de deelnemers goed voorbij ziet komen. "Wil je zelf eens aan een wedstrijd deelnemen, dan is dit een mooie gelegenheid om te komen kijken en de sfeer te proeven", vertelt Annabelle.

Deelneemster
Vijf jaar geleden is Annabelle, samen met haar vriend Robert, betrokken geraakt bij de organisatie van Lakebike24. "Ik wilde toch liever zelf deelnemen. Ik wilde het eens proberen om 24 uur te blijven fietsen, vandaar de keuze om organisatorisch een stap terug te doen en te gaan focussen op de wedstijd." Dit jaar verschijnt Annabelle, samen met haar teammaatje Martijn Driedonks aan de start voor de 12-uurswedstrijd.

12-uurswedstrijd
"De wedstrijden starten op verschillende tijden. De 12-uurswedstrijd start in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 uur. We willen elkaar iedere ronde afwisselen, zodat we beiden fit blijven. Als je meerdere rondjes achter elkaar fietst, kan dit ten koste gaan van de conditie waardoor vermoeidheid kan optreden. Door de vermoeidheid fiets je minder hard en leg je minder kilometers af", geeft Annabelle aan. "Op deze manier de wedstrijd ingaan is best pittig, tussen de rondes door is er weinig tijd om uit te rusten. Maar als je wilt winnen, moet je risico's nemen."

Inschrijven
Wil je nog deelnemen aan deze wedstrijd en heb je je nog niet ingeschreven, kijk dan snel op www.lakebike24.nl. Op deze website staan tevens alle starttijden vermeld. Annabelle hoopt dat er mountainbikers uit Son en Breugel enthousiast zijn geworden door het lezen van dit artikel. "Denk vooral niet dat het niets voor jou is. Meedoen is belangrijker dan winnen."