Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Circus Alexander tovert stralende lach op ieders gezicht

Circus Alexander streek voor de tweede keer neer op het evenemententerrein van Zonhove. Circus Alexander is een bijzonder, kleinschalig en laagdrempelig circus. Speciaal voor gasten uit de zorg, zoals de bewoners van Zonhove kwam het circus op zondag 26 mei naar Zonhove. Bewoners mochten hun familie uitnodigen om samen naar het circus te gaan.

Klokslag 11.00 uur kwam de circusdirecteur door de fluwelen gordijnen tevoorschijn. Samen met spreekstalmeester Frenkie kondigde ze de ene na de andere act aan. Omdat een circus alleen niet voldoende geld in het laatje brengt, hebben ze ook een klein restaurantje erbij, wat als rode draad door de hele voorstelling loopt.

Naast spannende acrobatiek, waarbij een 'gast' gewoon in de gordijnen klom, werd er ondertussen gegoocheld met konijntjes en kippen. De stoelen van het restaurant werden gebruikt om een knap balanceerkunstje te tonen, er werd gedanst in prachtige kleding. De maestro en hofdame verzorgden muziekjes op bijzondere manieren. Het publiek zat heerlijk te genieten en soms buik schuddend te lachen om de vooral erg komische dommigheden en ondeugende grapjes.

Deze drie voorstellingen hebben zo'n 260 gasten een dag met een gouden randje bezorgd. Alle bewoners van Zonhove en hun familie werden gratis getrakteerd door de 'Vrienden van Zonhove' die dit mogelijk hebben gemaakt, dankzij donaties en sponsorgeld.

Blije gezichten verlieten na een uurtje de circustent, waar ze nog een kleine traktatie meekregen voor thuis. Bestuur van Stichting Welzijn Zonhove bedankt voor deze mooie Circusdag! Iedereen heeft genoten!

Foto's en info over de 'Vrienden van Zonhove' is te zien op www.stichtingwelzijnzonhove.nl