Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Concerti Fetti een onvergetelijk concert

In het Beursgebouw in Eindhoven vond woensdag 29 mei Concerti Fetti plaats. Een zaal vol publiek en op het podium een keur aan Nederlandstalige artiesten. Een concert zoals gebruikelijk, maar toch net even anders.

Redacteur: Adrie Neervoort

Mascotte
Een concert voor mensen met een beperking, dat alweer voor de twintigste keer werd gehouden. Het eerste concert, jaren geleden, sloot af met een fors verlies. Dit weerhield de initiatiefnemers er niet van om door te gaan. Wat zij die avond hadden teruggekregen van het publiek aan enthousiasme, blijdschap en vrolijkheid was de reden om door te gaan. Gelukkig steunde een aantal sponsoren deze gedachte ook en was het dit jaar alle reden voor een feestje. Een feestje dat woensdag 29 mei bekroond werd met een heuse mascotte. Een kleine variant van die mascotte kregen alle bezoekers als cadeau.

Aangepast
Concerti Fetti is een feestavond die helemaal is afgestemd op het publiek. Zo staat het geluid zachter dan bij een normaal concert en is er aangepaste verlichting. Er wordt geen gebruik gemaakt van speciale effecten, zoals laserstralen of andere flitslichten.

Genieten
Ongeveer vijfduizend gasten genoten van deze avond, ieder op hun eigen manier. Samen met de begeleiders werd er gedanst, polonaise gelopen of gewoon heen een weer gerold met de aangepaste rolstoel. Concerti Fetti is een onvergetelijk concert voor de bezoekers en de artiesten. De artiesten Corry Konings, Ferry de Lits, Django Wagner, Frans Bauer, Alpenzusjes, Snollebollekes, Danny Smoorenburg en presentator Harold Verwoert verdienen een compliment voor hun optredens. Het podium dat normaal alleen voor hen is, werd nu spontaan gedeeld met het publiek. De avond was een vrolijke samensmelting van ongedwongen plezier.

Onvergetelijke avond
Concerti Fetti wordt al jaren mede georganiseerd door John van Hout uit Son en Breugel. Onder de bezoekers zitten elk jaar weer een aantal gasten uit Son en Breugel. Ook dit jaar waren bewoners van Zonhove en leden van Stichting Meedoen S&B vertegenwoordigd. Zij hebben een onvergetelijke avond gehad.