DOEN K.P.J. Nederwetten bestaat 90 jaar

Nederwetten - K.P.J. Nederwetten, tegenwoordig vooral bekend onder de naam DOEN! Nederwetten bestaat dit jaar 90 jaar. DOEN! organiseert ieder jaar diverse activiteiten voor jong en oud, zoals touwtrekken over water, de Wèttegij't Quiz, gezellige activiteiten voor de jeugd en het jeugdkamp.

Zo ook organiseert K.P.J. Nederwetten iedere vijf jaar een groot feestweekend om het jubileum te vieren. Dit feest wordt gevierd met het hele dorp en vindt plaats in het weekend van 14, 15 en 16 juni. De feestlocatie is het terrein bij de Oude Toren in Nederwetten.

Het programma van dit weekend is als volgt:
Op vrijdagavond 14 juni wordt om 20.30 uur gestart met een Comedy Night. Op het podium staan bekende Nederlandse en Vlaamse stand-up comedians. Gastheer Marlon Kicken ontvangt deze avond Arie Koomen, Gerrie Smits en Roel C. Verburg. Samen zullen zij zorgen voor een fantastische voorstellling met veel komische verhalen in combinatie met muziek. DJ Wouter zal de avond feestelijk afsluiten. Kaarten hiervoor kosten 8 euro.

Op zaterdagmiddag 15 juni staan er, voor alle jeugd die op een basisschool zit, leuke en sportieve jeugdtienkamp spellen klaar. Ze starten om 10.30 uur en verwachten rond 16.30 uur te eindigen. Volwassenen kunnen die middag om 12.30 uur in de feesttent gaan kaarten. Een potje rikken of toepen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn mooie prijzen te winnen. Een gezellig feestje waar het draait om lol en plezier; dat is het thema van de zaterdagavond. Op deze avond staat vanaf 20.00 uur feestband LIJN 7 op het podium. Samen met DJ Alex Jansen gaan zij zorgen voor een gezellig feestje. Kaarten hiervoor kosten 10 euro.

De Nederwettense straten gaan op zondagmiddag 16 juni met elkaar de strijd aan in een straten-tienkamp. Vanaf 11.00 uur zal de drumfanfare Long Leven een tocht door Nederwetten maken om de straten op te halen en naar het feestterrein te brengen. Rond 12.00 uur zal Wethouder Tindemans de tienkamp officieel openen. Na de opening, volgt de jurering van de zelfgemaakte jokers en gaat de stratentienkamp van start. Er staan leuke en sportieve spellen klaar. Maar ook de minder sportieve dorpsgenoten kunnen hun kennis inzetten bij het oplossen van raadsels en puzzels.

Na afloop van de tienkamp volgt, rond 17.00 uur de prijsuitreiking. Natuurlijk is er dan nog tijd voor een hapje en drankje en gezellige muziek van DJ Joey, om nog eens gezellig na te genieten van dit spetterende feestweekend.

Het bestuur van DOEN! KPJ Nederwetten hoopt iedereen te mogen begroeten op het jubileumfeestje.