Afbeelding
Foto: Ingezonden

Sonsport organiseert eigen open judotoernooi

Ongeveer 75 sportieve kinderen streden zondag 26 mei om de prijzen. In vijftien verschillende poules, ingedeeld op gewicht en uiteraard banden en slippen, werd er hard gewerkt om de prijzen. Naast de judoka's van Sonsport, waren er nog acht andere verenigingen. Deze kwamen uit Bakel, Beek en Donk, Gemert, Lieshout, Keldonk, Mariahout, Mierlo en Mierlo-Hout.

Judoleraar Arjen Brand (eigenaar Sonsport) was zeer te spreken over het verloop. Er werd hard gewerkt door alle kinderen, maar tegelijkertijd was er duidelijk ook erg veel plezier. Iedereen ging met een fantastische beker naar huis, want iedereen die meedoet, is natuurlijk een winnaar.

Het toernooi georganiseerd door Sonsport, was de laatste van het seizoen. Na de vakantie starten ze weer met een nieuwe cyclus. Met het meedoen aan wedstrijden spelen ze ook in aan de behoefte van de kinderen om zich te meten met anderen buiten hun eigen vertrouwde lessen.

Sonsport heeft zes verschillende lessen judo per week. Je kunt al vanaf 3,5 jaar judoën. Judo is de perfecte sport als basis voor kinderen en het zou wat Arjen betreft net zo vanzelfsprekend moeten zijn dan het gaan naar de zwemles. Judo is een sport met discipline, je leert vallen, het is perfect voor het opbouwen van zelfvertrouwen en je leert je mannetje staan. Judo is een zelfverdedigingsport en is daarmee niet snel te vergelijken met andere vechtsporten. Naast judo biedt Sonsport ook Jiu-Jitsu (11+), Capoeira, Krav Maga en Boksfit aan.

Wil jij nu ook komen judoën of deelnemen aan één van de andere lessen, kom dan langs voor een gratis proefles. Stuur een mail naar info@sonsport.nl of bel 0499-460461, of neem een kijkje op www.sonsport.nl.