Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Succesvolle vlooienmarkt Mgr. Bekkersgroep

De jaarlijkse vlooienmarkt, die georganiseerd werd door scouting Mgr. Bekkersgroep, werd op zondag 2 juni onder zomerse temperaturen gehouden. Van 11.00 uur tot 15.00 uur was iedereen welkom om tweedehandsspullen te kopen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het was warm, misschien wel te warm voor een vlooienmarkt. Gelukkig is de vlooienmarkt van de Mgr. Bekkergroep in de openlucht op een terrein met veel bomen. Op het terrein stonden een stuk of 40 kraampjes opgesteld waarop een diversiteit aan spullen te koop was. Ieder kraampje heeft een eigen assortiment zoals, boeken, speelgoed, servies, enz. Dit maakt het voor de bezoekers overzichtelijk.

Elk jaar opnieuw is de veiling tijdens de vlooienmarkt een attractie op zich. Er wordt dan van alles aangeboden tijdens de veiling aan het kooplustige publiek. Het opbieden resulteert vaak in hoge bedragen maar ook voor 5 euro kon de bieder zijn slag slaan.

Het was een komen en gaan van kopers en kijkers de hele dag door. Sommige vertrekken met een lang gezocht item, andere hebben zelfs een aanhangwagen nodig om het gekochte te vervoeren. Bijzonder is ook de boekenbeurs tijdens de vlooienmarkt in het scoutinggebouw op het terrein. Geit Emmery is in de vele dozen met boeken ook op zoek naar bijzondere boeken. Een aantal heeft hij al apart gelegd. Volgens hem tref je juist op dergelijke markten de meest bijzonder boeken aan. "Je moet wel weten waar je naar zoekt, de bijzondere exemplaren zijn er nog. Die zijn straks misschien wel onbetaalbaar", aldus Geit.

De opbrengst van de vlooienmarkt komt ten goede aan de scoutingroep. Dit geld wordt gebruikt om de kinderen en jongeren uit Son en Breugel een plezierige vrijetijdsbesteding te bieden. Ze organiseren onder andere elke week leuke programma's, gaan minimaal één weekend weg en hebben elk jaar een afsluitend kamp.