Ergernissen verkeershinder

Komende vanuit het Zand met auto of fiets vallen steeds de volgende ergernissen op

Met de auto krijg je eerst een bocht naar rechts, die niet goed te overzien is. Daarna volgt het bordje 30km en meteen daarna, jawel hoor, volgt het eerste straatjuweel. Je zit er bovenop voor je de bocht hebt kunnen overzien.

Veel auto's rijden dan ook veel te hard en hebben dan de neiging om maar vlug om dat ding heen te rijden en op die manier de eventuele tegenliggers dwars te zitten. Kortom een heel gevaarlijke situatie.

Weer meteen daarna volgt de oversteek voor fietsers en voetgangers. Van voorrang geven is dan bijna nooit sprake. Zeker niet tijdens de spits. Je kunt alleen als fietser hopen dat het even rustig is als het stoplicht bij de A50 op rood staat. Hoe dan ook het blijft zowel voor fietsers als voor automobilisten puur gokken of het lukt. Voor voetgangers is het nog gevaarlijker, want je moet of heel snel zijn of wachten tot er iemand bereid is om te stoppen; met andere woorden 'tot je een ons weegt'.

In andere plaatsen zie ik ook wegversmallingen. Die worden meestal veel beter aangegeven met duidelijke voorrangsborden en rood-witte strepen. Ook zijn die versmallingen zo smal dat je er echt niet met 2 auto's tegelijk doorheen kunt. Het zou dus al een hele verbetering zijn als de 'juwelen' vervangen worden door die andere versmallingen en bovendien zou je ze veel eerder moeten kunnen waarnemen!

Bovendien zou op deze moeilijke plaatsen streng gehandhaafd moeten worden door middel van flitspalen die een hoge boete betekenen. Een stoplicht op verzoek van de fietsers, zoals op de Gentiaanlaan, zou voor het langzame verkeer ook goed helpen. En ook daar handhaven s.v.p!

Ik mag hopen dat hier snel verbeteringen gaan komen. Liefst voor er iemand doodgereden wordt!

Anneke Hamm,
Son en Breugel
(veelvuldig gebruikmaker van zowel auto als fiets)