SBC delft onderspit

In de eerste wedstrijd om promotie naar de tweede klasse heeft SBC het net niet kunnen redden. Binnen de reguliere speeltijd werd het 2-2. In de verlenging werd niet gescoord, bij het nemen van de strafschoppen verloor SBC met 4-3.

Onder tropische omstandigheden en op een slecht bespeelbaar veld liep het voor SBC in de slotseconden foutief af. RPC kwam na een halfuur op voorsprong door toedoen van Daan Slaats. Vijf minuten later kwam SBC langszij. Clint van Doorn trok de bal voor en Rob Kapteins gaf het laatste tikje. Ruststand 1-1.

In de tweede helft kansen wederzijds. Twintig minuten voor tijd viel voor SBC de 1-2 door een treffer van Joost van Heck. In de daaropvolgende periode kreeg SBC de beste kansen om de voorsprong te vergroten, doch de thuisclub kwam in de slotseconden langszij, wederom via Daan Slaats. In de daaropvolgende verlenging werd niet gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. RPC was daarmee de meerdere en won met 4-3.