Afbeelding
Foto: Ingezonden

Sprankelende try-out popkoor Novelty

St. Oedenrode - Popkoor Novelty was dinsdag 11 juni bij De Beurs in St. Oedenrode en gaf een besloten try-out. De try-out was georganiseerd omdat popkoor Novelty zaterdag 15 juni deelneemt aan korenfestival 'De Fendert Zingt', waarbij ze beoordeeld gaan worden door een jury. Popkoor Novelty trakteerde het publiek op een afwisselende show.

Philippe Reuser, de nieuwe dirigent, heeft hard gewerkt met zijn koor om zeven totaal verschillende nummers neer te zetten, wisselend in energie, tempo, klank en dynamiek. De nummers volgden elkaar in rap tempo op van uptempo naar klein en rustig, van funky naar ballad. En het verveelde de aanwezigen geen moment, zelfs het combo speelde goed. De muzikanten zijn een echte aanwinst voor het koor.

Het was zeer verrassend hoe de dames en heren van popkoor Novelty bij elk nummer weer een andere opstelling had. Zo gaven zij ieder nummer een extra dimensie en gingen vervolgens snel over naar een ander nummer.

Het thema van 'De Fendert Zingt' was 'het weer'. Novelty heeft hier een speciaal nummer over ingestudeerd. Het nummer was heel verrassend en origineel. Hopelijk valt het nummer volgende week in de prijzen. In week 25 wordt in deze krant verslag gedaan hoe het Novelty is vergaan.

Wilt u popkoor Novelty ook wel eens zien? Zij treden op tijdens de Jaarmarkt in St. Oedenrode op zondag 23 juni om 12 uur en 13.15 uur bij De Beurs. U kunt hen natuurlijk ook aanmoedigen bij De Fendert in Zevenbergen, zie https://defendertzingt.nl of https://www.popkoornovelty.nl. Novelty heeft op dit moment ruimte voor nieuwe leden. Meer informatie hierover kunt u ook vinden op hun site.