Afbeelding

Corridor C1 maakt het zich onnodig moeilijk

De laatste wedstrijd van het seizoen stond donderdag 13 juni op het programma. Corridor C1 kon kampioen worden door minimaal gelijk te spelen in Nuland bij de nummer 6 van de competitie Be Quick C3.

De wedstrijd begon wat later. Boven Nuland hadden zich pikzwarte wolken samengevoegd wat een enorme regen- en onweersbui veroorzaakte. Nadat de grootste buien overgetrokken waren, kon er eindelijk worden afgetrapt.

Het begin van Be Quick was veel belovend, ze startte sterk. Meteen sloeg de twijfel toe aan de zijde van de Corridor C1. In de vijfde minuut was het raak, Be Quick zette een aanval op en gooide de bal feilloos in het mandje: 1-0. Het stroeve Corridor probeerde de rug te rechten en kwam maar mondjesmaat tot een aanval, laat staan gevaar. Be Quick C3 speelde 'frank en vrij' en kwam nog bijna op 2-0, maar had pech in de afwerking.

Na weer een forse regenbui werd Corridor C1 steeds sterker. Het team kreeg enkele goede mogelijkheden via Anne van Roon en Loïse. Uiteindelijk lukte het Linn wel om te scoren, nadat Be Quick even de grip op de organisatie kwijt was: 1-1. Corridor C1 ging nog voor de rust op zoek naar de tweede treffer, maar Maud en Femke hadden hun vizier niet scherp staan.

De tweede helft startte Corridor C1 meteen sterk. Het pakte Be Quick stevig in de houdgreep, maar miste een karrenvracht aan grote mogelijkheden. De beste was voor Nikki, de strafworp die ze kreeg, benutte ze niet. Ook Meike, Anne van de Vorst en Femke waren niet doeltreffend. De druk op de korf van Be Quick bleef toenemen en uiteindelijk was het Maud die de Corridor op voorsprong bracht: 1-2.

Dit gaf direct wat lucht, maar ook verslapping, Be Quick kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Niet lang daarna besliste Meike met een afstandsschot van Zwitserse precisie de wedstrijd: 1-3. De Corridor zat op rozen en de spandoeken en champagne konden uit de auto's worden gehaald. Maar Be Quick C3 kwam toch terug na een knappe treffer: 2-3. Binnen de minuut gooide de hardwerkende Danique de wedstrijd in het slot, door de 2-4 raak te gooien. In de slotfase pikte Anne van de Vorst ook een treffer mee, ook zij gooide van gepaste afstand raak: 2-5. In de slotseconde zorgde Maud voor haar tweede treffer en daarmee voor de 2-6 eindstand.

Corridor C1 heeft een topprestatie geleverd om kampioen te worden in deze competitie, waarin de Flamingo's huizenhoog topfavoriet was.