Afbeelding
Foto: Ingezonden

Ad en Dini van Asten-Leijen 60 jaar getrouwd

'Tevreden zijn is een groot geluk. Tevreden blijven is een meesterstuk'. Deze spreuk valt meteen op als je bij Ad en Dini binnenkomt. De spreuk staat op de goede plek bij dit goedlachse echtpaar.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Huis kopen
Ad en Dini komen allebei uit een groot gezin. Ad is geboren in Wintelre en komt uit een gezin met 15 kinderen, Dini is geboren in Reusel uit een gezin met 10 kinderen. Zij hebben elkaar in 1958 leren kennen. De vonk sloeg over op de keldertrap toen Dini, als vriendin van de zus van Ad, kwam helpen op de zilveren bruiloft van de ouders van Ad. "Na veertien maanden verkering wilden wij gaan trouwen", vertellen Ad en Dini. "Wij gingen naar een vergadering op het gemeentehuis in Vessem met de bedoeling om er een huis te gaan kopen. Maar dan moest er wel eerst getrouwd worden." Na de vergadering vroeg Ad aan de ambtenaar wanneer zij het snelste konden aantekenen. De ambtenaar gaf aan dat dit meteen ter plekke geregeld kon worden. "Een paar weken later was ik weer op het gemeentehuis", vertelt Ad. Aan dezelfde ambtenaar vroeg Ad wanneer hij kon trouwen, waarop de ambtenaar weer aangaf dat dit meteen geregeld kon worden. "Helaas ging dit niet omdat Dini deze keer er niet bij was. Ik moest eerst Dini gaan halen", vertelt een lachende Ad. "En ik heb ze nog steeds na 60 jaar."

Woningruil
Ad en Dini krijgen twee dochters en zes kleinkinderen. Beide dochters zijn in Wintelre geboren. In Wintelre zaten ze overal ver vandaan en voor de toekomst van hun twee kinderen wilden ze graag in Eindhoven gaan wonen. "Het toeval was dat mijn zwager een huis in Eindhoven toegewezen kreeg, maar hij wilde eigenlijk liever in Wintelre wonen. Dus besloten we te ruilen", vertelt Ad vrolijk verder.

Onderscheidingen
Ad heeft 37 jaar bij Phillips gewerkt en is al 29 jaar met pensioen. Ze wonen 37 jaar heel fijn in Son. Ad heef zich altijd enthousiast ingezet voor het verenigingsleven, bij onder andere de carnavalsvereniging, de Rollerclub en OLAT. "Ik zat vroeger, na mijn werk, de hele avond achter de typemachine boekjes te typen. Iedere maand moesten er zo'n vijftig exemplaren klaar zijn. Tijdens de Fabeltjeskrant was een rustmomentje anders konden de kinderen niks horen", aldus de lachende Ad. Na zijn pensionering is Ad lange afstandswandelaar geworden. Hij heeft 25 keer de vierdaagse van Nijmegen uitgelopen en hij laat vol trots zijn gouden speld zien. Tevens heeft Ad de Kennedymars gelopen. Van wandelvereniging OLAT heeft Ad 'De Cornelis van Montfort', de hoogste onderscheiding van OLAT gekregen. "De grootste verrassing was toen de burgemeester mij in 2014 een Koninklijke onderscheiding kwam uitreiken", vertelt een geƫmotioneerde Ad.

Hand-en-spandiensten
Dini heeft bij Phillips en AH gewerkt. Toen hun jongste dochter 16 jaar werd, is ze gaan oppassen. Dit heeft ze gedaan totdat ze, met haar 69 jaar, ziek werd en dit werk niet meer kon doen. Haar hobby's waren en zijn puzzelen en lezen. "Ik moest vaak hand-en-spandiensten verrichten in de verenigingen van Ad", vertelt Dini. Nu vult Dini haar dagen met spelletjes en filmpjes op de iPad. Ze vindt het fijn om via face-time haar reislustige kleindochter te volgen. "Wij hebben al heel veel plezier gehad in ons leven. Het leven is niet altijd een lolletje, maar we proberen er samen iets van te maken", vult Dini nog aan.

Op 20 juni vieren ze hun diamanten bruiloft, samen met familie en vrienden in La Sonnerie. DeMooiSonenBreugelKrant wenst het diamanten bruidspaar een heel mooi feest en nog veel geluk voor de toekomst.

Afbeelding