De leden die de jeugdgemeenteraad gaan verlaten samen met voorzitter burgemeester Hans Gaillard
De leden die de jeugdgemeenteraad gaan verlaten samen met voorzitter burgemeester Hans Gaillard Foto: Adrie Neervoort

Zeven leden van Jeugdgemeenteraad nemen afscheid

Voor zeven jeugdraadsleden zit het erop! Zij hebben twee jaar zitting genomen in de jeugdgemeenteraad van de gemeente Son en Breugel. Van iedere basisschool zijn twee leerlingen, één uit groep 7 en uit groep 8, afgevaardigd in de Jeugdgemeenteraad.

Op 13 juni, aan het einde van de vergadering van de Jeugdgemeenteraad, heeft de raad afscheid genomen van India Geuze (De Bloktempel), Milan Jansen (De Harlekijn), Leon Milicevic (De Krommen Hoek), Luna van der Duin (De Regenboog), Matt Philips (De Ruimte), Sophie Vandervelde (De Sonnewijzer) en Lieke van Houtum (De Stokland), allen leerlingen uit groep 8.

De leden die afscheid namen, gaven aan dat zij de afgelopen periode in de jeugdgemeenteraad een hele leuke ervaring vonden. Het was heel erg leerzaam en ze hebben veel dingen bereikt. Burgemeester Hans Gaillard, voorzitter van de jeugdgemeenteraad, deelde deze mening. Hij bedankte de vertrekkende leden met een presentje en een oorkonde als bewijs dat zij lid waren geweest van de jeugdgemeenteraad.

Om de Jeugdgemeenteraad weer compleet te maken, zijn onlangs zeven nieuwe leerlingen uit groep 7 van de verschillende basisscholen gekozen. Deze leerlingen worden in september geïnstalleerd.

De Jeugdgemeenteraad vergadert eenmaal per maand op donderdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De Jeugdgemeenteraadsleden werken in groepjes aan verschillende projecten. Een aantal begeleiders helpt de jonge raadsleden met de uitwerking van hun projecten.