Het effect bij beweging/Dance for Health bij Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot –In het Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son en Breugel) wordt woensdag 26 juni, vanaf 19.30 uur de thema-avond 'Het effect van beweging/Dance for Health' gehouden. Verbetert de zelfstandigheid van mensen met dementie door middel van beweging? Dat is de vraag van een onderzoek dat het Catharina Ziekenhuis verricht.

Daarvoor is de samenwerking gezocht met Andrew Greenwood, oprichter van Dance for Health. Terwijl hij dansles geeft, meten medisch specialisten de resultaten van deze lessen. Wat zijn nu de eerste resultaten van het onderzoek? En hoe gaat dat nu in Best, waar men in maart 2019 gestart is met een dansgroep? Dit naar aanleiding van een proefles die vorig jaar in het Alzheimer Café B.O.S. werd gegeven. Woensdag 26 juni gaan ze in gesprek met Judith Wilmer, klinisch geriater in het Catharina Ziekenhuis en met dansleraar Andrew Greenwood.

Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en (gratis) te lenen. Er liggen folders en brochures over dementie.

Voor inlichtingen: Jan Verbeek (Best 06-41546859), Diny Nooijen (Son en Breugel 0499-473708) of Francien Dekkers (Oirschot, 06-16677830). Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant. In de maanden juli en december is er geen avond bij het Alzheimer B.O.S.