V.l.n.r. Hans (in 2018 op de tandem gefietst), Matty (bedrijfsleider van Linda, met wie zij dit jaar gelopen heeft) en Linda
V.l.n.r. Hans (in 2018 op de tandem gefietst), Matty (bedrijfsleider van Linda, met wie zij dit jaar gelopen heeft) en Linda Foto: Ingezonden

Linda kijkt met trots terug op deelname Alpe d'HuZes

Linda Peters heeft op 6 juni deelgenomen aan de Alpe d'HuZes. Voordat ze daadwerkelijk op 6 juni aan de start verscheen, werd er op maandag 3 juni nog een training gehouden van 10 km. Ondanks de hoge temperaturen ging het Linda goed af.

Behalve de training werden er kaarsjes gemaakt die langs de route gezet werden. Dit gebeurde met een lach en een traan. Alle deelnemers hebben op een of andere manier te maken (gehad) met kanker.

Donderdag 6 juni was het D-Day. Na het ontbijt werden de groep waar Linda deel van uitmaakte met de bus naar de start gebracht. Om 09.45 uur zijn ze gestart om de berg te beklimmen. De temperatuur was iets minder, waardoor het lopen erg goed ging. In bocht 7, de Hollandse bocht, zijn ze voor een pauze gestopt. Tijdens de pauze hebben ze Johnny de Mol nog even gezien hebben. Na de pauze zijn ze vol goede moed verder gegaan. In vier en een half uur zijn ze naar boven gewandeld.

"Ik kijk met trots terug op een enorm mooie week. Het was fantastische ervaring die niet te omschrijven is", aldus Linda.