Brassband
Brassband "Broadway Brass' maakte er een feestje van Foto: Rianne van der Heijden

Drie geweldige bands voor een kermis-tientje

De kermis in Son en Breugel opende met het gezelligste kermisfestival van de regio. Organisatie Toine Buijtels Events wist een drietal superswingende bands te strikken voor dit evenement. Menig kermis-tientje werd goed besteed aan het gave optreden van de drie bands.

Redacteur: Rianne van der Heijden

Crazy Cadillac
Crazy Cadillac opende de avond. Een vette rock-'n-roll band in de stijl van de jaren vijftig, in een traditionele bezetting: zang, gitaar, saxofoon, bas en drums. Crazy Cadillac is al jaren bekend van flitsende shows en grandioze feesten. Veel van de 'oldies' uit de vijftiger jaren kwamen voorbij, wat voor een lekker swingende sfeer zorgde. Een geweldige show met herkenbare nummers waar het publiek lekker op kon dansen en van kon genieten.

Stax Cats
De tweede band, Stax Cats, is een soulband geïnspireerd door Memphis. Deze vijfkoppige Brabantse band zette ook het publiek aan het swingen, mede dankzij de fenomenale stem van zangeres Lucie Kruijsse en de warme mannelijke backing-vocals, gitaar, drums en bas. Het publiek werd zo meegenomen op een reis terug in de tijd toen de soulmuziek top-sferen bereikte. De band zorgde voor een prima relaxed sfeertje, waarbij de dorpsgenoten gezellig konden bijkletsen.

Broadway Brass
Als klap op de vuurpijl verzorgde de derde band een geweldige finale. Het dak ging eraf met de brassband 'Broadway Brass'. Een tienkoppige band met koperblazers, saxofoons en slagwerk die dance, house, hip-hop en pop combineert. Daarmee is Broadway Brass een lust voor oog en oor, waarbij je niet stil kunt blijven staan. Werkelijk een fantastisch optreden! Broadway Brass is bekend van optredens tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, Paaspop, WiSH Outdoor en 'straatmuziek' in vele grote steden. De energie van de tien podiumbeesten die rockten op hun instrument was adembenemend. De onweerstaanbare energie van de brass-band, de prachtige showende mannen en de spetterende muziek bracht het publiek tot zwijgen. Zeker is dat zowel de muziek als de perfecte show zorgden voor een opperbeste stemming aan het einde van de aftrap van deze tweede kermisdag in Son en Breugel.