Nederlandse titel voor Bram Versfeld
Nederlandse titel voor Bram Versfeld Foto: Ingezonden

Bram Versfeld wint goud op NK Turnen

In Alkmaar vonden op 25 en 26 mei de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor de jongens die uitkomen in de eerste, tweede en derde divisie. De Sonse Bram Versfeld, trainend bij Gymnastiek Vereniging Best, had zich via de diverse voorrondes geplaatst voor de finale op de meerkamp en op het toestel brug. Met een sublieme oefening in de toestelfinale scoorde hij het hoogste punt op de brug en werd hij daarmee Nederlands Kampioen bij de Junioren I in de derde divisie.

Meerkampfinale
's Zaterdags vonden de meerkamp finales plaats. Slechts de beste twaaf turners per categorie mogen hier aan deelnemen. Op vloer liet Bram een aantal krachtige elementen zien, waardoor hij een hoge moeilijkheidsgraad heeft op dit toestel. Ook op voltige turnde hij een erg moeilijke oefening, die ook nog eens goed werd uitgevoerd. Hiermee haalde hij dan ook het tweede punt van de wedstrijd. Op ringen en sprong liet hij een solide oefening zien, om vervolgens op brug weer een prachtige oefening neer te zetten. Een moeilijke oefening gecombineerd met netjes turnen leverde hem zelfs de hoogste score van de wedstrijd op. Op de rekstok heeft hij na lange tijd de afsprong weer onder controle, wat enkele belangrijke tienden scheelt. Met een mooi totaal van 66,800 punten kwam hij net te kort voor het podium. Uiteraard mag hij trots zijn op de knappe 4e plaats.

Toestelfinale
Een dag later mocht Bram nog eens aantreden in de mooi aangeklede hal in Alkmaar. Na de warming-up moest hij lang wachten, omdat hij pas bij de laatste toestelronde in actie hoefde te komen. Bram was de favoriet voor de titel en de concurrentie hield hem dan ook nauwlettend in de gaten, maar hij was ze allemaal de baas. Hij turnde zowel de moeilijkste als de netste oefening, waardoor zijn eindscore vanzelfsprekend ook de hoogste was. Zeer verdiend veroverde hij dan ook de eerste plaats en is hij Nederlands Kampioen.