Lekker proeven tijdens de visproeverij en BBQ-demonstratie
Lekker proeven tijdens de visproeverij en BBQ-demonstratie Foto: Wil Feijen

Een mooie actie van Vishandel Pelk

Volendammer Vishandel Pelk hield zaterdag 22 juni op het Raadhuisplein een visproeverij en een BBQ-demonstratie waar de lekkerste vis kon worden geproefd. Egbert Nillissen, bekend van BBQ-Team 'de Daltons', verzorgde een spetterende demonstratie hoe je smakelijk en veilig vis kunt barbecueën.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Vishandel Pelk staat bekend om hun vindingrijkheid als het gaat om de visproducten die zij verkopen. Altijd weer komen er de meest lekkere en verrassende visgerechten uit de keuken van Pelk. De vindingrijkheid gaat verder dan alleen visgerechten. Sinds 2016 mogen geen gratis plastic tasjes meer worden meegegeven aan klanten. Vishandel Pelk heeft hier een zeer creatieve oplossing voor bedacht. Klanten die toch graag een plastic tas willen, betalen daarvoor 10 cent. Het bedrag gaat niet in de kassa van Pelk, maar naar een goed doel. Eenmaal per jaar maken Kees en Esther Muhren van Vishandel Pelk bekend welke stichting, persoon of organisatie het bedrag in ontvangst mag nemen.

Inloophuis 't Hemeltje
Dit jaar was het stichting Diaconaal inloophuis 't Hemeltje in Eindhoven. Het gaat hierbij om een inloophuis dat gevestigd is aan het Hemelrijken 117 in Eindoven. Het idee achter het inloophuis is dat dak- en thuisloze mensen er overdag een huiskamer hebben waar zij makkelijk binnen lopen. In de sfeer van deze huiskamer vertellen zij dan hun verhaal en ontmoeten zij andere. Het is tevens de plaats voor gesprekken over hoe het nu gaat en wat een bezoeker misschien anders zou willen met zijn of haar leven. Vaak zijn deze ontmoetingen het begin van een positieve verandering in het leven van deze mensen.

Omdat er in Son en Breugel geen opvang is voor dak- en thuislozen is dit ook de plek voor dak en thuislozen uit Son en Breugel. 't Hemeltje dankt haar naam niet aan de straat waaraan het gebouw ligt, maar aan het feit dat de bezoekers het vaak de 'hemel op aarde' noemen. Kijk voor meer informatie op www.inloophuishemeltje.nl.

Eindbedrag
Het totaalbedrag van de actie is uiteindelijk 400 euro geworden. Zo blijkt maar weer dat ondernemers in het dorp een belangrijke steun zijn voor veel stichtingen, clubs en verenigingen.