Een gezonde traktatie voor alle bewoners, vrijwilligers en personeel aangeboden door Jumbo Son en Breugel en Eindhoven
Een gezonde traktatie voor alle bewoners, vrijwilligers en personeel aangeboden door Jumbo Son en Breugel en Eindhoven Foto: Adrie Neervoort

Gezonde start van de Verkeersweek op wielen

Veel bewoners van Zonhove hadden zich verzameld in d'n Tref op Zonhove. Samen met de begeleiders en vrijwilligers waren zij aanwezig voor de start van de 'verkeersweek op wielen'. Vorig jaar heeft dit project nog de Gouden Prokkel gewonnen. Een prijs voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Redacteur: Adrie Neervoort
Foto: Adrie Neervoort

In de volle zaal van d'n Tref genoot het publiek van een toneelvoorstelling van de dames van 'Helder Theater'. Zij brachten het thema verkeersveiligheid op een ludiek, maar toch serieuze, wijze. Het publiek deed vrolijk mee, toen gevraagd werd welk bord wat betekent. Zo staan haaientanden op de weg voor 'oppassen', want wie is er niet bang voor een haai? Dus even stoppen en kijken of de kust veilig is. Het toneelstuk eindigde in een examen waarbij het publiek zonder schroom de juiste antwoorden riep. Iedereen was geslaagd, evenals de start van de verkeersweek op wielen. Deze week werd, na de voorstelling, ingeluid door massaal op een fluitje te blazen die eerder was uitgereikt. De start van de verkeersweek was hoorbaar voor alle aanwezige deelnemers.

Daarna volgde een gezonde traktatie die aan alle bewoners, vrijwilligers en personeel werd aangeboden door Jumbo Son en Breugel en Eindhoven. Zij hadden in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hun personeelsuitje gedeeltelijk op Zonhove georganiseerd. Zij boden iedereen een overheerlijke frisse fruitsalade aan.

Nadat ook alle groepen van de dagbesteding hun fruitsalade hadden gekregen, was het tijd voor een korte pauze in de komeet. In het verkeer is zichtbaarheid belangrijk. Behalve dat de rolstoel voorzien moet zijn van verlichting en reflectoren, moet de rolstoel ook blinken. Daarom was er in de middag een heuse wasstraat op Zonhove, waar acht waskrachten 72 rolstoelen in één uur en een kwartier schoonpoetsten. De dag werd afgesloten met een gezellige en leerzame verkeerskwis.

Deelnemers, begeleiders en vrijwilligers kijken terug op een mooie verkeersweek op wielen.