Mariska Ruissen met haar boek
Mariska Ruissen met haar boek Foto: Ingezonden

Boeklancering en interactieve workshop 'Aan het stuur'

Zo halverwege het jaar is de perfecte tijd om de balans op te maken. Hoe tevreden ben je op dit moment? Wil jij zelf bepalen hoe je leven eruitziet, maar werk je te hard? Ben je liever voor anderen dan voor jezelf? Heb je een 'Innerlijke Criticus' die je voortdurend vertelt dat het niet goed genoeg is wat je doet? Ben je moe van het geruis en geroeptoeter in je hoofd?

Tijd om de regie terug te nemen over jouw innerlijke stemmetjes. En nee, je bent niet schizofreen; iedereen heeft last van stemmetjes. Die stemmetjes bepalen je gedachtes en hoe je de wereld om je heen beleeft. Het overgrote deel van deze stemmetjes klinkt kritisch en negatief. Ze remmen je af, waardoor je niet volledig je dromen, wensen en verlangens volgt. Ze kunnen je gevangenhouden in een leven dat niet langer bij je past.

Mariska Ruissen beschrijft in haar boek hoe je het heft in eigen hand neemt en de baas wordt over deze stemmetjes. Ze leert je hoe je je verbindt met je innerlijke helpers en hoe je je minder zorgen maakt over het verleden en de toekomst. In tien stappen leidt ze je op een speelse en creatieve manier naar regie over je innerlijke stemmetjes. Na het lezen van dit boek ben jij de manager van jouw 'ikken'.

Tijdens de interactieve workshop en boekpresentatie op 29 juni om 11.00 uur bij boekhandel De Traverse leer je of je zelf aan het stuur van je leven staat, of dat een saboteur het stuur heeft overgenomen. Mariska leest voor uit eigen werk, maar neemt je vooral mee op reis langs de stemmetjes in je hoofd. Ze leert je wat je kunt doen om afscheid te nemen van innerlijke saboteurs zoals je Pleaser, Perfectionist, Slavendrijver of Innerlijke Criticus.

Mariska Ruissen (1979) coacht haar klanten bij het loslaten van hun angsten en het omarmen van het leven vanuit vertrouwen en liefde. Ze deelt in dit boek haar persoonlijke ervaringen met het overwinnen van angsten, belemmeringen en beren op de weg die de stemmetjes in haar hoofd voor haar opwierpen. Ze neemt je mee in haar transformatie van jurist in loondienst naar succesvolle coach.