Nicole Appels
Nicole Appels Foto: Njord

Nicole Appels deelneemster bij WK Onderwaterhockey

De Son en Breugelse Nicole Appels speelt onderwaterhockey bij de vereniging Njord, haar thuisvereniging in Veldhoven en speelt mee met de U24 Dames van Nederland. Nicole gaat met haar team deelnemen aan het WK onderwaterhockey in Sheffield. Het WK wordt gehouden van 13 tot 24 augustus.

Wat is onderwaterhockey?
Onderwaterhockey is een onderwatersport en dit doe je met een uitrusting die bestaat uit een snorkel, duikbril, vinnen, stick (ongeveer 30 cm lang), handschoen en 1 puck. De puck weegt 3 kg, zodat deze op de bodem blijft liggen. De sport wordt op een diepte van twee tot ongeveer drie meter gespeeld. De puck wordt voortbewogen door een stick. Een team bestaat uit zes spelers die in het water liggen en vier wisselspelers in het wisselvak. Er zijn drie waterscheidsrechters en één hoofdscheidsrechter op de kant. De hoofdscheidsrechter wordt ondersteund met een scheids die de wisselvakken in de gaten houdt voor het goed door wisselen van de spelers. Verder is er een notaris aanwezig die de tijdsduur van het spel in de gaten houdt, alsmede de doelpunten en strafminuten van een team/speler noteert.

Wil je Nicole volgen tijdens de WK, hou dan de Facebookpagina Nederlands Dames U24 Team in de gaten of via Instagram @uwh_nl.