Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Speeltuin De Molenwiek mogelijk nieuwe locatie voor nieuwbouw basisschool

Basisschool De Regenboog en basisschool De Krommen Hoek gaan samen verder op één locatie. Over de locatie is nog veel onduidelijk. Komt de nieuwbouw op de huidige locatie van basisschool De Regenboog of waar de huidige basisschool De Krommen Hoek is gevestigd? Beide plekken zijn onderzocht en het blijkt dat het mogelijk is om de benodigde vierkante meters voor twee scholen inclusief Kinderdagverblijf daar in te passen. Toch komt wethouder De Bruin afgelopen week met een nieuw voorstel; Speeltuin De Molenwiek. De wethouder benadrukt dat het een optie is en zeker nog niet concreet.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Haalbaarheid
Even terug naar eind juni. Wethouder De Bruin komt met het voorstel om de twee huidige locaties van beide basisscholen te onderzoeken naar de haalbaarheid. Het college geeft zelfs het projectteam Breugel Bruist! de opdracht om meer informatie op te halen bij omwonenden van beide scholen. Waar de politiek nog volop bezig is met diverse onderzoeken, laat bestuursorganisatie PlatOO, waar beide basisscholen onder vallen, in de commissievergadering van 2 juli weten dat er al een concreet plan klaarligt. Nieuwbouw wordt gerealiseerd op de huidige plek van basisschool De Krommen Hoek.

Nieuwe locatie
De wethouder heeft de afgelopen weken niet stil gezeten en is blijven zoeken naar een geschikte locatie voor de nieuwbouw. Afgelopen week liet de wethouder weten dat speeltuin De Molenwiek in beeld is gekomen als mogelijke nieuwe stek. "Als de nieuwe school op de plek van de speeltuin gerealiseerd wordt, verdwijnt de speeltuin niet. De speeltuin kan op een andere vrijgekomen plek terugkomen", aldus de wethouder.

Voordelen
Voordeel voor deze plek is dat de locatie precies tussen de twee nu nog bestaande scholen ligt. Tevens hoeft er niet naar een tijdelijke locatie gezocht te worden als één van de bestaande scholen afgebroken gaat worden om deze te vervangen voor nieuwbouw. De onderzoekskosten voor dit nieuwe voorstel zijn geraamd op 10.000 euro. Op de facebookpagina van DeMooiSonenBreugelKrant uitten inwoners hun zorgen over het bekendmaken van het nieuwe plan. "Er liggen al plannen voor beide andere locaties. We gaan toch niet weer allerlei onderzoeken doen met de nodige kosten. Zijn we weer jaren verder, tonnen euro's verder, met de conclusie dat het niet geschikt is", aldus een inwoner die gereageerd heeft.

Definitief besluit
De verwachting is dat een definitief locatiebesluit in het laatste kwartaal van 2019 genomen gaat worden, was eerder te lezen in deze krant. Voorlopig is er nog geen eenduidig antwoord.