Er werd fanatiek gestreden om de winst
Er werd fanatiek gestreden om de winst Foto: Ingezonden

Touwtrekken over water: het was top!

Nederwetten - DOEN! KPJ Nederwetten organiseerde op zondag 18 augustus weer het jaarlijkse touwtrekken over water. Deze keer ging het om een speciale editie van touwtrekken over water: het was de 40ste keer dat het touwtrekken georganiseerd werd en tevens de laatste keer dat touwtrekken over water in deze vorm plaats gaat vinden. Hoe het verder gaat, dat is nog niet bekend.

In deze speciale editie streden 14 teams, in drie categorieën, om de eerste prijzen. De jeugdteams waren ook dit jaar weer erg goed vertegenwoordigd. Vol enthousiasme gingen zij in de touwtrekarena de strijd met elkaar aan. Dat het af en toe motregende, deerde hen helemaal niet.

Dit jaar deed het sterke herenteam de Elacinatidko's voor de 25ste keer mee. Voor deze langdurige deelname verdienden ze de 'aanmoedigingsprijs'. De teams zorgden voor mooie wedstrijden en waren zeker aan elkaar gewaagd. Aan het einde van de voorrondes moesten er zelfs vijf extra wedstrijden getrokken worden om tot de juiste plaatsingswedstrijden te komen.

De twee damesteams van Tug of War Queens hadden voor deze dag speciale kleding aangeschaft; een felroze shirt en een zweetband van de band die in juni met de organisatie een mooi feestje vierde. Ook hadden ze van tevoren geoefend met touwtrekken. De spannende finale bij de dames werd tussen deze twee teams gespeeld. Als een echte eenheid sprongen ze samen in het water en vierden hun feestje. De dames van 'Liever wijn dan eerste zijn' deden hun naam eer aan.

Na de zinderende finales volgde de prijsuitreiking. Winnaars bij de heren werd het team 'CV Bij elkaar geraapt zooitje'. Zij hadden een reuze wisselbeker gesponsord en mochten deze nu ook zelf weer mee naar huis nemen. Maar dat deden ze niet voor er eerst even lekker koud bier uit te drinken. Bij de dames won 'Tug of War Queens 1' en bij de jeugd won het team 'De Verrekte Trekkers' de eerste prijs.

Speciale dank voor vele jaren trouwe hulp bij het touwtrekken was er voor Ad, Wies, Harry en Harrie. Bedankt voor al die jaren van hulp. Tevens wordt iedereen hartelijk bedankt voor zijn of haar bijdrage. Het was een erg gezellige en geslaagde dag.

Uitslag
Jeugd
1. De Verrekte Trekkers
2. De Gekke van Wette
3. Firegirls
4. Sterk & Stoer oranje
5. Sterk & Stoer blauw
6. Sterk & Stoer groen
7. Sterk & Stoer wit/grijs

Dames
1. Tug of War Queens 1
2. Tug of War Queens 2
3. Liever wijn dan eerste zijn
4. Wa mak ut uit

Heren
1. CV Bij elkaar geraapt zooitje
2. Elacinatidko's
3. Mark Sanders Interieurbouw