Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Jaarmarkt Son en Breugel: een gezellig familie-uitje

Het centrum van Son en Breugel is zondag 1 september weer het toneel van de inmiddels tot een traditie uitgegroeide jaarmarkt, die als vanouds weer vele duizenden bezoekers zal trekken. Samen met ondernemers, gemeente, vrijwilligers, scouting en nog veel meer betrokkenen gaat het evenement van start.

Redacteur: Adrie Neervoort

Op de meer dan 200 kramen is veel variatie in diversiteit van artikelen en aanbiedingen te vinden. Zo is er dit jaar een kraam met allerlei soorten thee uit heel de wereld. Dit is redelijk uniek en voor de theeliefhebber zeker een bezoek waard. Daarnaast staat er een snoepkraam met allerlei gluten- en suikervrij snoep extra in het assortiment. Natuurlijk wordt op veel andere kramen nog meer bijzondere koopwaar aangeboden.

Standwerken
Wereldkampioen standwerker Paul Bol zal ook aanwezig zijn op de jaarmarkt in Son en Breugel. Jan van Rooij, Koning van de Sint Joepmarkt 2019, komt om te standwerken op de jaarmarkt. Een echte standwerker verkoopt maar één artikel en heeft op zijn stand geen prijzen staan. Het is de bedoeling dat de standwerker een menigte om zich heen verzameld en een verkoopverhaal doet en uiteindelijk overgaat tot een gelijktijdige verkoop. Om op deze manier je producten aan de man te brengen is een kunst op zich.

Entertainment
Verder is er, zoals elk jaar, weer aan entertainment voor kinderen gedacht. Op het Raadhuisplein komen verschillende kinderattracties, waaronder de Bungy-Jump en een draaimolen te staan. Dansgroep Mara's uit Son en Breugel verzorgt regelmatig een optreden en natuurlijk kunnen weer de alom bekende ritjes op de pony's van Manege Sonniushof worden gemaakt. De pony's staan op de vertrouwde plaats in de inrit naast de Rabobank.

Uitmarkt
Tijdens de jaarmarkt wordt er tevens een uitmarkt bij het Vestzaktheater aan de Kerkstraat in Son en Breugel gehouden. Vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur bent u van harte welkom op de feestelijke Uitmarkt. Het theater zet buiten een groot overdekt podium neer waar u kunt 'voor proeven' van het nieuwe theaterprogramma. Op het terras bij het Vestzaktheater kunt u genieten van de korte optredens.

Radio S&B
Verder presenteert Radio S&B tijdens de Uitmarkt zijn nieuwe studioruimten. Profiteer van deze buitenkans om te ervaren hoe radio wordt gemaakt en ontdek hoe leuk en dynamisch dat is.

Acte de présence
De lokale horeca zorgt natuurlijk op de terrassen voor muziek en entertainment. Dutmella Scouting geeft acte de présence met allerlei werkzaamheden ten bate van hun clubkas.

Organisatie
De organisatie van de Jaarmarkt, Van Bokhoven Events is tijdens de markt bereikbaar in het pand van DeMooiSonenBreugelKrant op de mark 2a in het centrum van Son en Breugel. Nu nog hopen dat de weergoden de Jaarmarkt dit jaar weer goed gezind zijn en na dat er na afloop teruggekeken kan worden op een prachtige en geslaagde Sonse Jaarmarkt!