Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Golfen in Son wordt steeds aantrekkelijker

Aan de verfraaiing van de golfbaan in Son is de afgelopen maanden met man en macht gewerkt. In maart werden vrijwel alle holes voorzien van nieuwe boompjes en/of struiken. Vervolgens werd in juni op alle holes – daar waar deze nog niet was - een beregeningsinstallatie aangebracht. Dit laatste kon de club realiseren mede dankzij een flinke subsidie van de gemeente.

"De planten zijn eigenlijk iets te laat gezet, maar het grootste deel heeft het overleefd. Veel bloemen hebben we dit jaar nog niet gezien, maar op hole 9 zie je toch al struiken vol met besjes. Volgend jaar verwachten we volle bloei. Hoe dan ook: de baan oogt nu al veel 'aangekleder en is bovendien meteen al een stuk uitdagender. De beregening is ideaal. Op de holes 3 en 4 zie je nu al een enorme verbetering van het gras. Het groeit beter en ziet er frisser uit", aldus greenkeeper Niek Vos.

Maar er gebeurt nog meer om de baan nog aantrekkelijker te maken. Niek maait het gras op een andere manier dan voorheen werd gedaan. Hij doet aan zogenaamd 'schaduwmaaien', een soort zigzag maaien. Dit geeft de baan een speels effect en maakt de baan optisch ook wat langer. Daarnaast probeert hij langs de fairway meer verschillen in hoogte aan te brengen. Ook zijn er op verschillende plekken wilde bloemen gezaaid.

En hier blijft het niet bij. Bedoeling is om nog meer verbeteringen in de baan aan te brengen. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht aan meer waterpartijen. Een aantal van de leden, samen met Cor Schoonderwoerd (bestuurslid met de baan als aandachtspunt) buigt zich hier de komende tijd over. In het najaar worden de voorstellen verwacht. De verwachtingen zijn hoog gespannen.