Afbeelding
Foto: © pixabay.com

De Breugelse bridge Club van start

Voor de Breugelse Bridge Club gaat het seizoen 2019-2020 op 24 september om 19.30 uur van start in de zaal van sporthal De Bongerd. Het begin van tweede deel van het seizoen, in januari 2020, moet nog worden vastgesteld.

Bridgeparen met enige ervaring zijn van harte welkom op de speelavonden op dinsdag. Het is voor bijna 100% zeker dat de Son en Breugelse kampioenschappen ook dit seizoen weer plaatsvinden in januari. De juiste datum is helaas nog niet bekend. Ze kijken uit naar het eerste lustrum van dit altijd gezellige en spannende toernooi.

De speelavonden
De Breugelse Bridge Club is al bijna veertig jaar een begrip voor de bridgers in Son en Breugel. Een club waarin het plezier in het bridgespel voorop staat, maar waarin ook de onderlinge competitie niet geschuwd wordt. Zowel voor de jaarwisseling als er na, worden op twaalf avonden op zeven of acht tafels de onderlinge wedstrijden gespeeld. Op elke dertiende speelavond is er een gezelligheidsdrive met kansen voor iedereen. Alle clubavonden zijn in sporthal De Bongerd. Er wordt om 19.30 uur begonnen en de eindtijd is om ongeveer 22.30 uur. Er wordt niet met de klok gespeeld, dus er is enige spreiding op de eindtijd. Gezien de grootte van de club worden er geen bridgelessen gegeven. Nieuwe leden moeten dan ook over enige bridge-ervaring beschikken. Uiteraard behoeft men niet in Breugel woonachtig te zijn; iedereen is welkom.

Kampioenschappen
In januari 2016 heeft de club, vanwege het vijfendertigjarig bestaan, het zo genoemde Son en Breugelse kampioenschap georganiseerd. Wat destijds begonnen is als een drive bij een jubileum, is inmiddels een traditie geworden. Ofschoon de exacte datum nog niet bekend is, kan met bijna 100% zekerheid gemeld worden dat er in januari 2020 de jubileumversie van deze drive plaatsvindt. Wederom voor maximaal 100 deelnemers, ofwel 50 paren. Let vooral op de publicaties in DeMooiSonenBreugelkrant. Zodra er meer details bekend zijn, wordt hierover gepubliceerd.

Nieuwe bridgers welkom
Op dit moment is er weer ruimte voor nieuwe leden. Bent U in de wintermaanden op de dinsdagavond vrij en is bridgen uw liefhebberij, dan is Breugelse Bridge Club wellicht een club waarin u zich thuis voelt. Nieuwe leden dienen wel over enige ervaring te beschikken. Omdat het nieuwe seizoen op dinsdag 24 september begint, is aanmelding zo spoedig mogelijk gewenst. Zowel voor aanmeldingen als inlichtingen kan men zich wenden tot Jos van der Hamsvoort, via 0499-471129. Op de website, www.breugelsebridge.nl, is volop informatie te vinden.