Zaterdag 31 augustus

Reis presentatie Suriname / Curaçao
10.30 uur, TUI Effting, Eindhoven
TUI Effting presenteert de reis Suriname en Curaçao. Laat u informeren en inspireren door reisspecialisten die u alles kunnen vertellen over deze bestemmingen.
Locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven. De entree is gratis. Graag aanmelden op efftinginfo@tui.nl. Meer info: www.tuieffting.nl.

De Klezkoppen
14.00 uur, Kiosk Son en Breugel
Vrijzinnig Klezmer Orkest De Klezkoppen spelen van oorsprong oost-Europese joodse muziek die nog steeds populair is in de Balkan. Zij treden veel op pop/folk/cultuurfestivals.

Zondag 1 september
Jaarmarkt Son en Breugel
10.00 uur, centrum Son en Breugel
In het centrum van Son en Breugel wordt op zondag 1 september weer de, inmiddels tot een traditie uitgegroeide, jaarmarkt gehouden. Veel ondernemers, marktkooplieden en verenigingen hebben zich al aangemeld om van de jaarmarkt weer een feestje te maken. Voor meer informatie over de jaarmarkt kunt u contact opnemen met Lenny van Bokhoven, Van Bokhoven Events, via info@van-bokhoven-events.nl.

Uitmarkt Vestzaktheater
12.00 uur, Vestzaktheater Son en Breugel
Tussen 12.00 uur en 18.00 uur bent u van harte welkom op de feestelijke Uitmarkt van het Vestzaktheater, die samenvalt met de jaarmarkt. Het theater zet buiten een groot overdekt podium neer en er is een terras waar u gezellig wat kunt drinken. Het tweede kopje koffie is gratis. Vele artiesten zijn aanwezig om u een voorproefje te geven van het nieuwe culturele seizoen dat in september losbarst. U kunt meteen kaartjes kopen voor voorstellingen die u aanspreken. In sommige gevallen zelfs met een aantrekkelijke korting.

Lazy Sonnie Afternoon
14.30 uur, La Sonnerie Son en Breugel
Maandelijks terugkerend akoestisch live podium met op zondag 1 september Björn van der Doelen en Fabian Cornelissen.

Donderdag 5 september
Thema-avond CRPS-patiëntenvereniging
18.30 uur, De Bongerd, Son en Breugel
Thema-avond CRPS (voorheen Posttraumatische Dystrofie). Spreker op deze avond is Bert Maas van het F.N.V. Het thema van de avond zal zijn 'Wet Verbetering Poortwachter WIA/WAO en Re-integratie'. Zaal open voor bezoekers 18.30 uur, aanvang spreker 19.00 uur, korte pauze (15 min.), sluiting uiterlijk 21.30 uur.

Zaterdag 7 september
Opening expositie '75 jaar vrijheid'
15.00 uur, Vestzaktheater Son en Breugel
De opening van de expositie '75 jaar vrijheid' door wethouder Jos de Bruin. De opening van de expostie vormt het begin van de activiteiten rond de herdenking en viering van 75 jaar. In deze expositie worden een aantal foto's van de oorlog, de landing van parachutisten van de 101 Airborne Division, de strijd en de dagen rond de bevrijding getoond. Er staan vitrines met voorwerpen uit de oorlog en via luisterzuilen vertellen ooggetuigen hun ervaringen als kind tijdens de oorlog en bevrijding. In de foyer wordt op een levensgroot scherm een filmverslag van de Operatie Market Garden in Son en Breugel getoond.

7 september en 8 september
Breugels festijn
Tijdens dit weekend wordt er een veelzijdig programma aan festiviteiten aangeboden vóór en door de Sonse en Breugelse bevolking. Het programma is voor jong en oud, groot en klein. Iedereen is welkom. In 1999 is het Breugels Festijn ontstaan omdat de kermis in Breugel stopte en er toch echt wel behoefte was aan die 'ouderwetse' gezelligheid. Intussen is het een evenement van deze tijd met een Breugels 'sausje'. Het wordt ook deze editie weer BOERgondisch Goed.

Zondag 8 september
Kienen in het Vestzaktheater
19.30 uur, Vestzaktheater, Son en Breugel
Zaal open 18.30 uur. Aanvang 19.30 uur. De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw vaste kienmaster. De hoofdprijs bedraagt € 350,00 en het geluksgetal € 400,00.

Stadsverlichting meditatie
20.00 uur, De Wadden 75, Son en Breugel
In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving. Voor meer informatie en aanmelden, www.stadsverlichting.nu of via Marije Dekkers 06-41342619.

9 t/m 20 september
Expositie 75 jaar Vrijheid
In het kader van Remember September is in het Vestzaktheater van 9 tot en met 20 september een tentoonstelling te zien over de oorlog in en bevrijding van Son en Breugel. De expositie is elke werkdag gratis te bekijken tussen 11.00 - 17.00 uur. Op zaterdag 14 september van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Vrijdag 13 september
Remember September
20.30 uur, Kerkplein Son en Breugel
Bevrijdingsconcert door Harmonie Pro Honore et Virtute op het Kerkplein. Zie meer informatie elders in de krant.

Zaterdag 14 september
Orkest Koninklijke Landmacht
20.00 uur, Kerkplein Son en Breugel
In het kader van Remember September 2019 treedt het Orkest Koninklijke Landmacht op.

Zondag 15 september
Tower Festival
14.00 uur, Kerkplein Son en Breugel
Een waanzinnige reis 50 jaar terug in de tijd. Tributes van grote namen (Janis Joplin, Santana, Joe Cocker) met als hoofdact Her Majesty die natuurgetrouw Crosby, Stills, Nash & Young spelen. En dat allemaal gratis toegankelijk. Zie www.towerfestival.nl.

Maandag 16 september
Dropping parachutisten
13.00 uur, Brouwerskampweg, Son en Breugel
Een parachutesprong op de oorspronkelijke dropzone ontbreekt niet in het programma van Remember September.

Dinsdag 17 september
Herdenking 75 jaar bevrijding
19.00 uur, monument aan de Europalaan, Son en Breugel
Vanaf 2019 wordt jaarlijks de bevrijding op 17 september herdacht. De feestelijke herdenking start om 19.00 uur bij het monument aan de Europalaan waar door gemeente en gemeenschap kransen worden gelegd. Daarnaast verplaatst het feest zich naar het Vestzaktheater, waar met optredens van de schooljeugd en veel muziek de bevrijding wordt gevierd.