Wie zwijgt stemt toe

Daarom wil ik reageren op de negatieve en suggestieve brief van de heer Van Turnhout, oud-wethouder van Dorpsbelang.

Na de verkiezingen in 2018 heeft de nieuwe coalitie de oppositie een handreiking gedaan door niet meer als twee kampen tegenover elkaar te staan maar middels raadswerkgroepen en overleg tussen partijen te komen tot raadsbreed gedragen besluiten.

Volgens mij zijn wij dan met een brief zoals door u geschreven in de lokale pers terug bij af. Naar mijn mening zijn we nu op een punt gekomen om deze poging te beëindigen zodat er daadwerkelijk besluiten genomen kunnen worden.

De ervaring laat, getuige eerdergenoemde brief, zien dat er met twee ex-wethouders en een aantal oudgedienden in de oppositie, te veel oud zeer zit.

Waar eerst alle fracties constructief aan werkgroepen deelnemen, schiet de oppositie later voorstellen af als deze, nota bene met hun eigen inbreng, ter tafel komen.

Deze vertragingstactiek heeft in mijn ogen alleen als doel er voor te zorgen dat er geen besluitvorming plaats vindt, en dat kan de huidige coalitie dan weer verweten worden. Beschamend, dat moet nu echt stoppen.

De inwoners schieten hier helemaal niets mee op en kost de gemeente onnodig geld.

Daarom ook zie ik voor DorpsVISIE en zijn partners CDA en PvdA/GL geen andere mogelijkheid dan terugkeren naar de oude manier van besturen.

Nog enkele opmerkingen van mijn kant richting voor de heerVan Turnhout:
Waarom heeft u burgerparticipatie hoog in het vaandel als het om beschermd wonen gaat, maar niet als het om andere vraagstukken zoals locatiekeuze van de scholen gaat?

Hoe durft u te suggereren dat 4 parttime wethouders de inwoners veel meer kosten dan 3 fulltime? Immers komen wij nu op een totaal van 3.2 fulltime wethouders hetgeen binnen de door de gemeente gestelde norm is.

Tevens suggereert u dat er onnodig veel kosten gemaakt worden door het inhuren van onderzoekbureaus en externen, zullen we het eens vergelijken met periode van vorige coalitie waar u deel van uit maakte? Dit is wat ik noem een typisch geval van boter op uw hoofd. U probeert de inwoners van ons dorp op het verkeerde been te zetten en dient daarmee alles behalve het algemeen belang.

Ik ben tot nu toe uiterst beleefd en op de achtergrond gebleven maar u hebt een grens overtreden waardoor ik niet langer zwijgend toe wil zien.

Frits Helders