Afbeelding
Foto: Ingezonden

Fietsstad 2020: Grootste fietsonderzoek van Nederland

Nederlanders fietsen veel en vaak, maar wat vinden ze nou eigenlijk van het fietsen in hun gemeente? Om daarachter te komen start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle Nederlandse fietsers worden gevraagd om hun mening te geven, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl. Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt worden.

Met het onderzoek wil de Fietsersbond in kaart brengen welke gemeente de beste fietsinfrastructuur heeft en het meeste voor fietsers doet. Voor gemeenten is het niet alleen een kans op de titel 'Fietsstad 2020', maar ook een nuttige manier om inzichtelijk te krijgen wat fietsers vinden van de veiligheid, de fietsinfrastructuur en het fietsbeleid binnen de gemeente. De resultaten worden dan ook gebruikt om het fietsen nog comfortabeler en veiliger te maken.

Je kunt de enquête voor meerdere gemeenten kunt invullen; dus voor alle gemeenten waar je vaak fietst als inwoner, forens of bezoeker. Onder de invullers van de vragenlijst wordt de nieuwste stads e-bike van Gazelle verloot. Vul de enquête in op www.fietsstad.nl.

De gemeente Son en Breugel krijgt de resultaten toegestuurd indien tenminste 50 enquêtes worden ingevuld en heeft toegezegd de input te gebruiken voor de mobiliteitsvisie die de komende tijd opgesteld gaat worden.

Indien je (andere) vragen en opmerkingen hebt over verkeerssituaties en verbeterpunten voor de fiets in ons dorp kun je contact opnemen met fietsersbondsonenbreugel@gmail.com. De fietsbond heeft geregeld contact met de gemeente en kan deze punten dan inbrengen.